GündemGörüntülü Haberler

Balıkesir’de trafik uygulamasına itiraz eden sürücüler cezadan kurtulamadı

BALIKESİR İl Emniyet Müdürlüğü İl Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü tarafından düzenlenen aşırı egzoz ve kask uygulamasında bazı sürücüler polisler ile tartışırken, itirazlara rağmen cezadan kurtulamadı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “100 Günlük Trafik Kazalarını Önleme Eylem Planı” kapsamında Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince bugün saat 14.00-15.00 saatleri arasında Anafartalar Caddesi’nde Abartı Egzos ve Kask uygulaması yapıldı. Uygulamada durdurulan motosiklet ve araçlar kontrol edilirken bazı sürücülerle polisler arasında tartışmalarda yaşandı. Sürücülerin itirazlarına rağmen polisler eksikleri olan vatandaşlara ceza yazdı. Kontrollerde bazı elektrikli motosikletlerde durdurularak kontrol edildi. Ehliyetsiz ve ruhsatsız motosikletlere ekipler tarafından el konuldu.

BİR AYDA 41 BİN 554 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Uygulama hakkında bilgi veren Balıkesir İl Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Serdar Gökmenoğlu, 8 Ağustos tarihinde başlayan uygulamanın 15 Kasım tarihine kadar devam edeceğini söyledi. İlk olarak Kurban Bayramı’nda ‘Kırmızı Düdük’ eğitimleri ile denetimlere başladıklarını söyleyen Gökmenoğlu, “Bunu uygulamalar ile devam ettiriyoruz. İlimiz genelinde yapılan Abartı Egzos ve Kask uygulamalarında 41.554 araç kontrol edilmiş 1745 araca cezai işlem uygulanarak, 490 araç Trafikten Men edilmiş, toplam 731.382 TL. İdari Para Cezası tatbik edilmiştir. Emniyet Kemeri ve Hız ile ilgili kurulan Eğitim Timleri tarafından son 1 hafta içerisinde 10 adet umuma açık yerde toplam 326 vatandaşımıza ve yaklaşık olarak 1500 öğretmenimize eğitim verilmiştir.

Emniyet Kemeri uygulamasında ise 20.753 araç kontrol edilmiş 341 araca cezai işlem uygulanarak, toplam 29.622 TL. İdari Para Cezası tatbik edilmiştir. 100 Günlük Trafik Kazalarını Önleme Eylem Planı kapsamında uygulamalarımız büyük bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu yüzden de bu eğitimlerimiz ve uygulamalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bizim bir sloganımız var kendi aramızda. ‘Bir can, bir candır’ diyoruz.” diye konuştu. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu