Gündem

İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Saldırı Davasında Karar

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen korkunç bombalı saldırıyla ilgili mahkeme kararı sonuçlandı. Suriye vatandaşı Ahlam Albashır, bombayı bırakmakla suçlanarak 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Saldırı Davasında Karar

Istiklal Caddesindeki Bombali Saldiri Davasinda Karar 1
İstiklal Caddesi’Ndeki Bombalı Saldırı Davasında Karar

Saldırı Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, saldırının PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye kolu olan YPG/PYD/SDG tarafından planlandığı ve gerçekleştirildiği belirtildi. 13 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen bu korkunç saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 99 kişi yaralandı ve birçok iş yeri maddi hasara uğradı. Olay yerinde bulunan Ecrin Meydan, Yusuf Meydan, Adem Topkara, Mukaddes Elif Topkara, Arzu Özsoy ve Yağmur Uçar hayatını kaybetti.

Istiklal Caddesindeki Bombali Saldiri Davasinda Karar 2
İstiklal Caddesi’Ndeki Bombalı Saldırı Davasında Karar

Sanıkların Durumu

Saldırı sonrasında yakalanan Ahlam Albashır’ın yanı sıra, diğer suçluların da kamu düzenini bozma, otoriteyi zayıflatma ve kaos yaratma amaçlarıyla örgüt tarafından Türkiye’ye gönderildiği iddia edildi. İddianamede, firari sanık olan örgüt elebaşlarından Cemil Bayık’ın da bulunduğu diğer şüpheliler hakkında da ağır cezalar talep edildi.

Istiklal Caddesindeki Bombali Saldiri Davasinda Karar 3
İstiklal Caddesi’Ndeki Bombalı Saldırı Davasında Karar

Ceza İstemi

İddianamede Ahlam Albashır için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Diğer şüpheliler için ise 7’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 16 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Haber: Bülten

Irak’a Hava Saldırısı: Askeri Karargah Hedef Alındı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu