Eğitimİlçe Haberleri

Balıkesir’in 2 Üniversitesinden Kınama Mesajı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ortak yazı yayınladı. Gazze'de devam eden soykırıma karşı barışçıl protestolar düzenleyen öğrencilere yönelik artan şiddeti kınadı.

Balıkesir’in 2 Üniversitesinden Kınama Mesajı

Balikesirin 2 Universitesinden Kina Mesaji 1
Balıkesir’In 2 Üniversitesinden Kınama Mesajı

İki Üniversite Ortak Açıklama Yaptı

Gazze’deki insanlık dışı saldırıları protesto eden üniversiteler öğrencilerine karşı son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarına ilişkin bir açıklama yaptı. Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, protestoların temel insan hakları ve akademik özgürlükler doğrultusunda yapıldığını belirtti. Açıklamada, Gazze’deki soykırımın altı ayı aşkın süredir devam ettiği ve bu süre zarfında dünya genelinde barışçıl yöntemlerle yapılan protestolara karşı artan bir şiddet eğilimi olduğu vurgulandı.

Balikesirin 2 Universitesinden Kina Mesaji 2
Balıkesir’In 2 Üniversitesinden Kınama Mesajı

Yapılan Açıklama

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ortak yaptığı açıklamada, ‘’Gazze’de altı ayı aşkın bir süredir yapılan soykırımı, Dünya genelinde barışçıl yöntemle protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik şiddet uygulanıyor. Bu protestolarla İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını durdurulmasını isteyen üniversite öğrencileri üniversitelerinden, Gazze’de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve İsrail’le bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyor. Buna karşım bir kısım üniversiteler protestoları durdurmak için yüz yüze eğitimleri iptal edip uzaktan eğitime geçiyor. Balıkesir Üniversitesi olarak biz de üniversite öğrencilerinin gösterdiği haklı protestolara karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor. Derin bir üzüntü duyuyor ve kınıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Haber: Bülten

Gazze’de can kaybı 34 bin 49’a yükseldi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu