Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Ücretli Öğretmen Sayısı 475 Oldu

Türk Eğitim-Sen, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında da Türkiye'de ücretli öğretmen sayılarını araştırdı. 81 İl Valiliğinden ücretli öğretmen sayısını isteyen sendikaya Balıkesir'in yer aldığı 71 il cevap verdi.

Balıkesir’de Ücretli Öğretmen Sayısı 475 Oldu

Balikesirde Ucretli Ogretmen Sayisi 475 Oldu 1

Buna göre Türkiye’de 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Balıkesir’in de yer aldığı 71 ilde ücretli öğretmen sayısı 66 bin 780 oldu. Ücretli öğretmen sayısını göndermeyen iller; Ağrı, Bayburt, Bilecik, Düzce, Hatay, Kars, Niğde, Şırnak, Tokat ve Yalova olarak aktarıldı.

Ücretli Öğretmenlerin Mezuniyet Alımlarına Göre Dağılımı

Balıkesir’de, ücretli öğretmenlerin mezuniyet alanlarına göre dağılımı incelendiğinde, 218 kişinin Eğitim Fakültesi mezunu, 230 kişinin Lisans mezunu, 27 kişinin de Ön Lisans mezunu olduğu belirlendi. Özellikle lisans mezunu öğretmenlerin sayısının, eğitim fakültesi mezunlarını geçtiği dikkat çekti.

Balıkesir’de Ücretli Öğretmen Sayısı 475 Oldu

Türk Eğitim-Sen, il valiliklerinden aynı dönemdeki norm kadro ihtiyacını da talep etti. Ancak, Ağrı, Bayburt, Bilecik, Düzce, Hatay, Kars, Niğde, Şırnak, Tokat, Yalova, Hakkari ve Karaman illerinden henüz norm kadro sayıları alınamadı. Balıkesir’de ise norm kadro ihtiyacının 634 olduğu, ancak ücretli öğretmen sayısının 475 olduğu belirlendi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, ücretli öğretmen alımlarına rağmen norm kadro ihtiyacının karşılanamadığına dikkat çekilerek, eğitim sisteminin bu dengeyi sağlamak adına daha fazla çaba sarf etmesi gerektiği vurgulandı.

Haber: Elif Şahin

Akademisyenler ve Öğretmenler Balıkesir’de Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu