SağlıkGündem

Balıkesir’e Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Balıkesir, sağlık alanındaki yatırımlara bir yenisini ekledi. Balıkesir'e Tüp Bebek Merkezi açıldı.

Balıkesir’e Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Balikesire Tup Bebek Merkezi Acildi 1
Balıkesir’E Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Açılışa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Balıkesir AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Ak Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Niyazi Tunç, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Sağlık Müdürlüğünde görevli Başkan ve Başkan Yardımcıları ve Hastane yetkilileri açılışa katılım gösterdi.

Balikesire Tup Bebek Merkezi Acildi 2
Balıkesir’E Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Vali Ustaoğlu: “Tüp Bebek Tedavisi, Çiftlere Umut Işığı Olacak”

Vali Ustaoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, tüp bebek tedavisinin çeşitli sorunlarda bebek sahibi olmayı sağlayan etkili bir teknoloji olduğuna dikkat çekti. İlimizin sağlık altyapısına güç katacak olan Tüp Bebek Merkezi’nin, Balıkesir’in sağlık hizmetleri açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Vali Ustaoğlu, “Türkiye Yüzyılı” çerçevesinde atılan adımların bir yansıması olarak, şehir hastaneleri gibi modern tesislerin hizmete alındığını ifade etti. Tüp Bebek Merkezi’nin, evli çiftler için umut ışığı olacağını vurgulayarak, ülkemizin en nitelikli sağlık hizmetlerine layık olduğunu söyledi.

Balikesire Tup Bebek Merkezi Acildi 3
Balıkesir’E Tüp Bebek Merkezi Açıldı

İl Sağlık Müdürü Dr. Keskin: “Teknoloji ve Uzmanlıkla Donatılmış Bir Merkez”

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Tüp Bebek Merkezi’nde hizmet verecek ekibin, iki kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 2 histoloji ve embriyoloji uzmanı, tıbbi genetik uzmanları, üroloji ve anestezi uzmanı, hemşire, laboratuvar teknisyenlerinden oluştuğunu belirtti.

Merkezin, son derece modern bir teçhizat ile donatıldığını ve yeni gelişen teknolojilere uygun olarak hizmet sunduğunu açıkladı. Keskin, Tüp Bebek Merkezi’nin, çiftlerin üreme hücrelerinin kalitesiyle sınırlı bir başarı potansiyeline sahip olduğunu hatırlatarak, merkezin görevinin, olumsuz etkilerden kaçınarak en yüksek kalitede embriyo gelişimini sağlamak olduğunu belirtti. Tüp bebek tedavisinin, çeşitli sebeplerle bebek sahibi olamayan çiftlere umut veren etkili bir teknoloji olduğunu vurgulayarak, Balıkesir ve çevre illerden gelen çiftlere hizmet verecek olan merkezin, bölgede önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade etti.

Balıkesir’e kazandırılan Tüp Bebek Merkezi, özellikle üremeyle ilgili sorunlar yaşayan çiftlere umut ve destek olacak gibi görünüyor. Açılış törenindeki konuşmalar, merkezin bölgedeki sağlık altyapısına önemli bir katkı sağlayacağını ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi

Tıp Dünyasında Bir İlk ! ‘Güneş Bebek’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu