Görüntülü HaberlerEğitimGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Annesi

Balıkesir’in Annesi. Zekiye Seferbey Kimdir?

 

Balıkesir Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey, Samsun Alaçam ilçesi Akgüney ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu köy okulunda okudu. Ortaokulu Bafra’da okudu ve Sağlık Oklunu bitirdi. Ardından sınavlara girdi ve Sağlık Meslek Lisesini bitirdi.15 yılını Sağlık Bakanlığında çalışarak geçirdi. Ordu’dan Hakkari’ye çıkan tayini sonrasında 7 yılını bu İl’de geçirdi ve 1963’te Hakkari’de evlendi. Yedek Subay olan Azmi Seferbey ile yaşamını birleştiren Seferbey, Hakkâri Devlet Hastanesinde hemşirelik yaptı.

Adqd

3 kız 3 erkek 6 çocuk annesi olan Zekiye Seferbey, bir buçuk yaşındaki bir oğlunu Artvin’de görev yaptığı sırada kaybetti. Daha Sonra bu olayın kendisini etkileyen bir olay olduğunu belirten Seferbey’in ilk STK’larla buluşması da böylelikle başlamış oldu.

Zekiye Seferbey “ Eşimin arkadaşı eczacı idi.1970’de dernekçiliğe başladım. Yardımsevenler Derneğiydi bu dernek. Ardından Kastamonu’da görev yaptım. Daha sonra ben burada göreve de başladım tekrar. Görevdeyken, Yardım sevenler Derneğinde de çalışmalarıma devam ettim.15 yılımı doldurdum. Onursal üye rozeti aldım.”

Zekiye Seferbey Balıkesir’e gelişini ise şöyle anlattı;

341123

1983’te eşim Ziraat Müdürü oldu ve Balıkesir’e geldik. Balıkesir’de Vali beyin(Mustafa Gönül) ısrarı ile Çocuk Yuvasında çalıştım. Ben Yardım sevenlerde sıradan bir dernekçilik yapmadım. Ayrıca benim elim çocukların üzerindeydi. Muhtaç çocuklara karşı hassas biriyim. Bu Çocuk Yuvasında çalışırken benim vazgeçemediğim bir hassasiyet oldu.

İşimi Çok Seviyordum  Ancak Valimizin Israrıyla Çocuk Yuvasına Geçtim

Ben işimi çok seviyordum. Önceliğim yemek yemeden önce hastamın ayılması gibiydi. Hasta ayılırsa ya düşerse, ya su içerde bir şey olursa diye düşünürdüm. Zamanında aldığım dualarda bugündeyim diye düşünüyorum. Balıkesir’de 0-6 yaş çocuklarım vardı yuvada. Balıkesir halkı ile güzel ilişkiler kurdum.1983 yıllarında Nedim Özak’ı, Şayakçıları kimi ararsam işimi yaptırabiliyordum ve bu arada Çocuk Yuvasını Yaşatma Derneğinde de görev aldım. Burada herkes görev alamazdı ancak yuvanın bu derneğinde de görev aldım.

Geçici Olarak Huzurevinde Görevim Oldu

Zekiye Seferbey geçici olarak Huzurevinde görev aldı. Burada, Hiç unutamadığı ve içini yakan bir olay yaşadı. Huzurevinde engelli bir Ferdi evladımız vardı diyen Seferbey ,öz kızına atılan tokatı hiç unutmadığını söyledi. Nedeni içimi yakıyor. O tokadı atma nedeni şuydu: Sen ne hakla Zekiye Anneme sarılırsın ve elini tutarsın. Böyle dedi ve eteği vardı onu yırttı.Hemen Ferdiyi ayrı odaya kızımı ayrı odaya aldık. Eteği diktik geldi geçti…  Devamı Gelecek

Merhaba Gazetesi

Gazete Merhaba İnstagram

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu