Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemTürkiye Gündemi

Bursa’da Caz Rüzgarı Esecek

Bursa’da Caz Rüzgarı Esecek! Bu yıl 8-15 Haziran tarihleri arasında 8’inci kez seyirciyle buluşacak olan, müzikseverlerin heyecanla beklediği Nilüfer Caz Festivali’nde sahne alacak isimler belli oldu

 

Bursa'Da Caz Rüzgarı Esecek

Bursa’da Caz Rüzgarı Esecek. Nilüfer Caz Festivali‘nde katılabileceğiniz konserler ve detayları

Kent Kültüründe Önemli Bir Yer

Nilüfer Caz Festivali, şehrin sınırlarını aşarak geniş kitlelerce 2016’dan beri ilgiyle takip edilmektedir. 7 gün boyunca gerçekleşecek konserler, paneller ve atölyelerle kış mekânlarına dönüş yapmaktadır.

Modern caz müzik, günümüzde sevenleri tarafından tutkuyla takip edilmektedir. Ayrıca her zaman yeni etkinliklerle gündem olmayı sürdürmektedir. Gerek dünyada evrensel ezgilerin zenginliğiyle harmanlanan bir müzik türüdür. Aynı zamanda ülkemizde de önemli caz müzisyenlerinin yetişmesiyle birlikte caz müzik organizasyonları gittikçe yaygınlaşmaktadır.

Bu yönüyle caz müziğinin en iyi sanatçılarının performanslarını sunan bir platformdur. Ayrıca Nilüfer Caz Festivali de yıllardır dikkatleri üzerine çekmektedir. Aynı zamanda sanatsal ve kültürel etkinlikleri de bünyesinde barındıran festival Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden caz müziği sevenlerinin katılımıyla renkli ve eğlenceli bir atmosferi sanatseverlerle buluşturmaktadır.

Caz Müzik Tarihten Bugüne Hız Kesmiyor

Caz müzik; 19’uncu yüzyılın ilk yarısından itibaren Amerika’da yaşayan Afrikalılar tarafından geliştirilmiştir. Ayrıca tüm dünyaya yayılan evrensel ezgilerin zenginliğiyle harmanlanan bir müzik türüdür. Bugün halen çok sevilen ve ünü gün geçtikçe artan caz; çoklu ritim, atışma, swing, doğaçlama gibi müzik tekniklerinin uygulandığı özel bir türdür. Tüm dünyaya yayılma sürecinde günümüze gelene kadar New Orleans, Swing, Kansas, Çingene cazı, bebop, cool, avangart, serbest caz, Latin caz, soul, füzyon, caz rock, smooth, caz funk, etno caz, asit caz olarak birçok alt türe ayrılarak zenginleşmiştir.

Bursa'Da Caz Rüzgarı Esecek
Müzikte Büyük Devrim

Caz müzik, farklı alt türlere ayrılan ve farklı akımlar ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca her biri farklı müzikal özelliklere sahip tarzlar ile icra edilmektedir. Caz müziğinin en belirgin özelliklerinin başında anlık kararlarla ve sanatçıların kendi müzikal yaratıcılıklarıyla melodiler üretilen improvisasyon özelliği gelmektedir.

Bu yılın teması ”Tahayyül”

Birçok yerli ve yabancı müzisyeni ağırlayacak konserlerin yanı sıra, farklı disiplinlerden konuşmacıların katılımıyla gerçekleşecektir. Ayrıca ilham veren paneller ve çeşitli ilgi alanlarına yönelik tasarlanan atölye çalışmaları da bu senenin festival programında yer almaktadır.

Festival, 7 gün sürecek konserlerin yanı sıra sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşecektir. Ayrıca konuşmalarla ziyaretçilere tekrar hayal kurmayı hatırlatacaktır. Festival biletlerine ise bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yer: Balat Atatürk Ormanı

Tarih: 8-15 Haziran

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu