Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Bal Ormanı Tamamlanıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük bal ormanı olan “Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy” projesini tamamlama aşamasına getirdi. 

Balıkesir’in Bal Ormanı Tamamlanıyor

Ekosistem İçin Önemli Adım

Proje kapsamında, arıcılık faaliyetleri geliştirilirken dünya çapında kaliteli balın üretimi artırılarak arı ürünlerinin sağlık alanındaki önemi vurgulanıyor. Bu adım, doğal dengeyi koruyarak arıcılar için değil, tüm ekosistem için önemli bir adım olarak görülüyor. Ayrıca, proje arı ürünlerinin tedavi amaçlı kullanımını destekleyen bir Apiterapi Merkezi’nin kurulmasını da içeriyor.

Balkafe Hizmete Girecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiyi destekleyen projelerinden biri olan Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy projesi, Balıkesir balını dünyaya tanıtarak arıcılara destek olmayı amaçlıyor. Proje aynı zamanda arıcılık turizmini de geliştirerek Edremit’te yükseliyor. Ziyaretçilere doğayla iç içe keyifli bir deneyim sunacak olan Bal Ormanı ve Balköy, aynı zamanda Balkafe’de üretilen balların tadılması ve satın alınması imkanını sunacak.

Apiterapi Merkezi İle Hastalara Yeni Umut

Projenin üçüncü etabında ise Bal Ormanı ve Balköy projesi, arı ve arı ürünlerinin koruyucu ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan Apiterapi Merkezi’ne dönüşecek. Böylece, bölge sakinleri ve ziyaretçiler, arı ürünlerinin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini yakından deneyimleyebilecekler.

Haber: Bülten

Balıkesir’in Ormanları İçin 2024 Projeleri Gözden Geçirildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu