GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Dikkatini Çeken Yolsuzluk

Balıkesir’den Mardin’e atandıktan sonra kayyum olarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilen Mustafa Yaman’ın, görev süresini içeren Sayıştay raporlarında usulsüzlük ve yolsuzluk sebebiyle belediyede görev yapan birçok üst düzey yöneticinin, görevden alınması, Balıkesir’de birçok kişinin de dikkatini çekti.

 

Yaman’ın Görev Süresini içeren Teftiş

 

Haziran ayı içerisinde açıklanan Valiler kararnamesi ile merkeze alınan Vali Mustafa Yaman’ın görev süresini işaret eden teftişe dair açıklama, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş başkanlığında dün düzenlenen toplantının ardından geldi. Açıklamada “2 aydır teftişlerini sürdüren İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay müfettişlerin hazırladığı raporlar doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan birçok üst düzey yöneticinin usulsüzlük ve yolsuzluk sebebiyle görevden alınması kararlaştırıldı” cümlesine yer verildi.

 

Balıkesir’de dikkat çeken Ayrıntılar

 

Usulsüzlük ve yolsuzluk ile ilgili olarak görevden alınma ile ilgili olarak Balıkesir’de dikkat çeken ayrıntı ise Balıkesir’de ki valilik döneminde Mustafa Yaman ile çalışan Merve Erciyes Çatal ismi ve Çatal’ın Vali Yaman’ın Mardin’e atanması sonrasında, Yaman ile birlikte çalışmak için oraya atanması.

 

Savcılık Soruşturması Merakla Bekleniyor

 

Görevden alınmaların, Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 2 aydır teftişlerini sürdüren İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay müfettişlerin hazırladığı raporlar doğrultusunda yapıldığı öğrenilirken, yapılan incelemelerde çok sayıda usulsüzlük ve yolsuzluk tespit edildiği, görevden alınan yöneticiler hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtilirken, savcılığın soruşturmasından çıkacak sonuç Balıkesir’de de merakla bekleniyor.

 

İşte Haberler.com’da yer alan habere göre görevden alınanların isimleri;

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Yenigün, Mar-Su Genel Müdürü Zeyni Teker, Sosyal Hizmetler, Özel Kalem ve Basın Halkla İlişkiler daire başkanlıklarını yürüten Merve Erciyes Çatal, Fen İşleri Daire Başkanı Sinan Yıldırım, Protokol Müdürü Bülent Erdolu, Mali Hizmetler Daire Başkanı Adnan Kaya, Çevre Koruma Daire Başkanı Füsun Karaboğa, Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehtap Bingöl, İtfaiye Daire Başkanı Hadi Çomaktekin, Destek Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Erkan.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu