İlçe Haberleri

Balıkesir’in Emekli Hemşiresinden 20 Yıllık Şefkat Eli

Burhaniye'de yaşayan emekli hemşire Gülsevim Erentürk, emekli olduktan sonra kendisini sokak hayvanlarına adadı.

Balıkesir’in Emekli Hemşiresinden 20 Yıllık Şefkat Eli

Burhaniye’de yaşayan emekli hemşire Gülsevim Erentürk, emekli olduktan sonra kendisini sokak hayvanlarına adadı. 40’a yakın sokak kedisiyle ilgilenen ve onlara düzenli olarak bakım yaparak besleyen Erentürk, bu özverili çalışmasıyla dikkat çekiyor.

Erentürk, Burhaniye Devlet Hastanesi’nden 24 yıl önce emekli olduktan sonra sokak kedilerine yönelik bakım ve besleme faaliyetlerini sürdürmeye başladı. Özellikle Ören Meydanı’ndaki sokak kedilerine düzenli olarak yem ve su sağlayarak, onların ihtiyaçlarını karşılıyor. Kendisini bekleyen kediler, aracının kornasını duyduklarında etrafına toplanıyor.

Balıkesir'In Emekli Hemşiresinden 20 Yıllık Şefkat Eli

Gülsevim Erentürk, “20 yıldır burada sokak kedilerini besliyorum. Ara sıra köpekleri de besliyorum. Bu hayvanlar benim geliş saatimi bekliyorlar. Yaz aylarında 18.00-19.00 saatleri arasında burada oluyorum. Kışın ise saat 14.30-15.00 arası geliyorum. Aynı saatlerde beni bekliyorlar. Arabamın kornasına basınca hepsi toplanıyorlar. Her gün 2-3 çeşit yemek getiriyorum. Kuru mama, tavuklu papara, bazen de salam getiriyorum. Ben sokak hayvanlarını seviyorum, onları besliyorum” şeklinde konuştu.

Erentürk, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına duyarlı olunması gerektiğini vurgulayarak, “Lütfen herkes evinin önüne bir kap su, bir kap yiyecek koyabilir. Bir de hayvanlara eziyet edenler oluyor. Lütfen onlara tekme atmayın. Onlar çaresiz. Ağzı dili yok. Konuşamıyorlar, kendilerini savunamıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

İHA

KADEM’den İkna Odaları ve Telkinler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu