YaşamGörüntülü HaberlerGündem

KADEM’den İkna Odaları ve Telkinler

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 28 Şubat'ın yıldönümünde, o dönemde başörtülü öğrencilerin başlarını açtırmak için üniversitelerde kurulan ikna odalarından yola çıkarak bir farkındalık kampanyası başlattı.

KADEM’den İkna Odaları ve Telkinler

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 28 Şubat’ın yıldönümünde, o dönemde başörtülü öğrencilerin başlarını açtırmak için üniversitelerde kurulan ikna odalarından yola çıkarak bir farkındalık kampanyası başlattı. Kampanya, Türk siyasi tarihinde kara bir leke olarak kabul edilen ve “Post-modern darbe” olarak anılan 28 Şubat’ı hatırlatmayı amaçlıyor.

Kadem'Den İkna Odaları Ve Telkinler

Kampanya kapsamında hazırlanan animasyon filmde, genç kızların dilinden, ikna odalarındaki çağdışı uygulamalar komik bir dille anlatılıyor. Filmde, dönemin aktörlerinin sesleriyle, genç kıza “Okula böyle giremezsin!”, “Başörtüsüz daha güzelsin!”, “Başını açmalısın!”, “Başörtün başarına engel!”, “Başörtünü çıkartmadan başarılı olamazsın!” gibi telkinlerde bulunuluyor.

Kampanyanın amacı, toplumun özellikle dindar kesimini hedef alan yasakçı uygulamalarla insanların hayatında derin yaralar açan, toplumda travmatik etkiler bırakan 28 Şubat dönemine başörtüsü yasakları üzerinden dikkat çekmek.

Haber mecralarının desteğiyle sosyal medya üzerinden paylaşılacak olan “İkna olduk!” mottolu kampanya videosu, aynı zamanda kampanyaya destek veren haber sitelerinde de yer alacak.

Kadem'Den İkna Odaları Ve Telkinler

 

Haber: Bülten

Balıkesir’in Dış Ticaretinde Artış Devam Ediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu