Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’in En Büyük Millet Bahçesi Havran’da Açılıyor

Balıkesir’in En Büyük Millet Bahçesi Havran’da Açılıyor

 

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’dan hem Havran’ı, hem de Balıkesir’i sevindiren açıklamalar geldi. B. Merhaba Gazetesine özel açıklama yapan Emin Ersoy, Havran Ovasının sulaması, ülkenin en büyüklerinden biri olacak Millet Bahçesi ve spor kompleksi ilgili üç ayrı müjde verdi.

 

Balikesirin En Buyuk Millet Bahcesi Havranda Aciliyor 01

Havran Barajı Daha Geniş Bir Alanı Sulayacak

İlçe için geceli gündüzlü çalıştıklarını belirten Ersoy, “öncelikle çiftçilerimize bir müjde vermek istiyorum. Havran Barajı’nın suyunu, Havran Ovasıyla buluşturuyoruz. Daha önce de sulanan arazilerimiz vardı elbette. Ama gerek Milletvekillerimiz, gerekse ilçe başkanımızla birlikte yaptığımız girişimler sonucunda, çok daha geniş bir alan sulanacak. Öncelikle, bununla ilgili bütçenin ayrıldığını hemşerilerimle paylaşmak istiyorum” dedi.

“Bu Hamle Vatandaşlarımızın Cebini Rahatlatacak”

Ersoy, bütçenin ayrılması ile birlikte Valilik tarafından ihale edileceğini belirterek, “ihalenin gerçekleşmesi ile yılbaşından sonra çalışmalar başlayacak. Böylelikle mevcut sulanan 2 bin hektar alan yaklaşık bin hektar artacak. Dolayısıyla her yıl Havran Barajımızda kalan su da çiftçilerimizin arazilerini sulayacak. Bu da, mevcutta yüksek maliyet ile enerji kullanarak yer altı suyunu kullanan ve arazilerini sulayan vatandaşlarımızı rahatlatacak” dedi.

 

“Havranımıza çok şeyler kazandırdık” cümlesi ile söze başlayan Ersoy, diğer müjdesi için şöyle konuştu;

 

Balikesirin En Buyuk Millet Bahcesi Havranda Aciliyor 04

“İlçemizde tüm altyapı çalışmalarını rekor süre ile tamamlamıştık. Tabi bununla yetinmedik ve Havran’da yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşaması için projeler yaptık. Bunlardan birisi de Balıkesir’de ki en büyük, ülke genelinde de en büyükler arasında yer alan Millet Bahçesi bu projelerden birisiydi. Şimdi artık bunu açmak için gün sayıyoruz ve Allah’ın izniyle ay sonunda hizmete açacağız.

150 Dönümlük Muhteşem Millet Bahçesi Balıkesir’in En Büyüğü

150 dönümlük Millet Bahçesi, Türkiye’nin Millet Bahçesi Olacak, Balıkesir’in Millet Bahçesi Olacak ve Havranımızın Millet Bahçesi olacak şekilde hizmete girecek. Peki, 150 dönümlük bu geniş alanlarımız da neler olacak. Öncelikle bol bol yeşil alanlar var. Yürüyüş yollarımız, bisiklet yollarımız, kafeteryalarımız millet kıraathanemiz var. Ayrıca, etkinlik alanlarımız, yağlı güreş alanlarımız, deve güreşlerimiz ayrı ayrı bu alanda yer alıyor. Dahası, atlı okçuluk sporu eğitimi ile ilgili bir alanımız da burada yer alacak. Ayrıca, Körfezin geçiş kapısı olan Havran’da hizmete girecek bu muhteşem projelere yoğun bir ilgi olacağından da eminim. Şu anda bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Elbette, bu projeler için ter döken, çabalayan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Balikesirin En Buyuk Millet Bahcesi Havranda Aciliyor 03

Havran’a Kısa Sürede Büyük Bir Spor Kompleksi Kazandıracağız

 

Başkan Ersoy, son olarak daha önce iptal edilen spor kompleksi projesi ile ilgili açıklama yaptı. Ersoy, “daha önce spor kompleksimizin ihalesini yapmıştık. Ancak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapım işi % 15’in altında kaldığı için iptal olmuştu. Şimdi o ihale ilgili tekrar ödenek bulduk ve 27 Aralık’ta ihalesi var. İnşallah 2023’ün ilk çeyreğinde, Tenis kortları, basketbol sahası, hentbol sahası ile Havranımıza büyük bir spor kompleksi daha kazandıracağız. Bunun içinde Gençlik ve Spor Bakanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Balikesirin En Buyuk Millet Bahcesi Havranda Aciliyor 05

 

Havran-Kocaseyit Anıtı Yolu Şıkır Şıkır

Kocaseyit anıtına giden yolun yoğun kullanıldığını belirten Emin Ersoy, “Kocaseyit Anıtına giden 30 Kilometrelik yolu beton asfalt yaptık. Böylelikle, yoğun kullanılan yolu genişlettik. Ayrıca, beton asfalt olduğu için de daha uzun ömürlü olacak. Önceki hali, mevsim koşulları ve yoğun kullanım nedeniyle sık sık bozluyordu. Şimdi bu yolumuzda Kocaseyit’in adına daha yakışan şıkır şıkır bir yol oldu” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu