Görüntülü HaberlerGündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

Balıkesir’in Kaç Çeşit Peyniri Vardır?

Balıkesir’in Kaç Çeşit Peyniri Vardır? Siz Hangi Peyniri Seviyorsunuz ?

Balıkesir’in Kaç Çeşit Peyniri Vardır?

Balıkesir’in Kaç Çeşit Peyniri Vardır?.. Balıkesir halkına Balıkesir’e özgü kaç çeşit peynir vardır? sorusunu yönelttik. Ayrıca sizin sevdiğiniz peynir hangisidir? Sorusuna da cevap geldi. Bununla beraber gelen cevaplar şu şekilde;

Nebahat Yıldırım,

“  Balıkesir’in çeşit çeşit peynirleri var.  Mesela Ezine peyniri, Tulum peyniri, Saçaklı peynirleri var. Sonradan, Keçi Peyniri ve Koyun Peyniri var. Ama biz en çok Ezine peynirini severek yiyoruz. Ayrıca Tavsiye ettiğim peynirlerden biridir.”

Balıkesirli Ulaş Öztürk ise,

“  Benim bildiğim Manyas Tulum Peyniri var. Onun haricinde ben çok çeşit bilmiyorum. Yani tabi daha çok çeşit var Balıkesir’de. Ama benim bildiğim en  meşhur Manyas tulum peyniri var.

 

Türkiye’de  Ün  Yapan Balıkesir Peynirleri

Yakupköy Manda, Cunda Kelle Sepet, Manyas Kelle, Havran Sepet, Kaymak Loru, Salamuralı Teneke Tulum, Kirlihanım, Saganaki, Mihaliç, Kaymaklı Lor, Kenar Kelle, Salamura Köy, Devetabanı, Çeribaşı Keçi Loru, Dağarcık Deri Tulumu, Sade Kızarmış, Dıngaz, Bezde Katık, Taze Otlu Koyun, Paşalimanı Ada Kellesi, Yörük Basma, Yörük Kelle, Ala Maya, Küflü Deri Katık, Biberli Lor, Eğridere Yünlü Tulum.”

Daha Fazlası İçin Tıklayın

…Balıkesir’in Kaç Çeşit Peyniri Vardır?…

Balıkesir kaç çeşit peynir var?

Balıkesir, kendisine özgü kadim mutfağı ile birbirinden farklı lezzetler sunmaya devam ediyor. Ayrıca, 50 farklı peynir çeşidi ile de kent kültürüne ve ekonomisine katkı sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu