GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Kültür ve Turizm Müdürlük Koltuğu Boşalıyor! Müdür Mazak Aday Adayı

Balıkesir’in Kültür ve Turizm Müdürlük Koltuğu Boşalıyor! Müdür Mazak Aday Adayı

6 Ağustos 2022’De Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanan Mehmet Mazak’ın bugün istifa edeceği ifade ediliyor. Mazak’ın Mersin İl’inde AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı için gün içinde istifa dilekçesini sunacağı belirtiyor.

 

Mgtsmg Scaled

Mehmet Mazak, Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanmıştı.6 Ağustos 2022 tarihinde resmi gazetede yayımlanan kararla birlikte Müdür Mazak kararı sosyal medyasından duyurmuştu.

Mazak, “ Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un takdirleri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın tensipleriyle Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne asaleten atandım. Balıkesir şehrimizi Kültür Sanat ve Turizmde yukarıya en yukarıya çıkarmak için hep birlikte çalışacağız. 08 Haziran 2022 günü vekâleten başladığım İl Müdürlüğü görevinde şehrin yönetimde görev yaparak çalışmalarımı kolaylaştıran herkese, desteklerini gördüğüm yakın dostlarıma, Sayın Bakanım Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum.” Demişti.

MEHMET MAZAK KİMDİR?

Araştırmacı yazar, kültür yöneticisi, bürokrat, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü, Sultanbeyli Belediyesi eski Kültür Müdürü. 1971 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

1998 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeniçağ bölümünde “İstanbul’da Kayıkçı Esnafı ve 1802 Tarihli Kayıkçı Esnafı Sayım Defteri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı.
İlk kitabı 1998 yılında “Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı” adıyla yayımlandı. Sonraki yıllar İstanbul şehir tarihi ve kültürü üzerine çok sayıda makalesi ve kitabı yayımlandı. Ulusal ve Uluslararası bir çok festival, sempozyum ve Organizasyonları oluşturup başkanlık ve yürütme kurullarında yer aldı.

Kültür iletişimi, Kültürel Kimlik ve Marka oluşturma, Tarihsel derinlik kazanma konularında proje ve çalışmaları olan Mehmet Mazak’ın bazı kültür sanat dergilerinin yayın ve bilim kurullarında bulundu.
Son dönemde çalışmalarına İstanbul’un ve Mersin’in 1850-1930 yılları arasındaki sosyal değişimi ve gündelik hayatı üzerine yaptığı araştırmalarıyla devam etmektedir.

İş hayatına 1995 Ağustos’unda İstanbul Kültür Sanat A.Ş.’de Eski Eserler ve Arşiv Uzmanı olarak başladı. İki yıl burada çalıştıktan sonra Haziran 1997 yılında İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.)’e geçti. 2007 Yılında tekrar İstanbul Kültür Sanat A.Ş.’ye geri döndü, burada Kültür Yöneticiliği yaptıktan sonra Ocak 2011 yılında Sultanbeyli Belediyesi’ne Kültür Müdürü olarak geçti. 10 Nisan 2014 tarihine kadar Sultanbeyli Belediyesi’nde görev yaptı. 2014 yerel seçimleri sonrası Üsküdar Belediyesi’ne Kültürden Sorumlu Başkan Danışmanı olarak geçti. Eylül 2014 tarihinden itibaren Üsküdar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yaptı. 1 Şubat 2016 tarihi itibariye Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürü olarak başladı. Evli, iki kız bir oğlu olan Mehmet Mazak, halen Sultanbeyli Belediyesi’nde, Kültür İşleri Müdürü olarak görev yaptı. Mehmet Mazak 8 Haziran 2022 günü vekaleten başladığı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 6 Ağustos 2022’de asaleten atandı.

MUHAMMED CAN AKYÜREK’İN HABERİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu