Görüntülü HaberlerGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Minare Ustaları: Hasan ve Selma Yalçın’ın Hikayesi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Hasan ve Selma Yalçın çifti minare tamiri ve boyası yaparak geçimlerini kazanıyor. Hasan Yalçın, 65 yıldır minare ustası olarak görev yaparken, eşi Selma Yalçın da 14 yıldan bu yana eşine yardımcı oluyor.

Balıkesir’in Minare Ustaları: Hasan ve Selma Yalçın’ın Hikayesi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Hasan ve Selma Yalçın çifti minare tamiri ve boyası yaparak geçimlerini kazanıyor. Hasan Yalçın, 65 yıldır minare ustası olarak görev yaparken, eşi Selma Yalçın da 14 yıldan bu yana eşine yardımcı oluyor.

Balikesirin Minare Ustalari Hasan Ve Selma Yalcinin Hikayesi 1
Balıkesir’In Minare Ustaları: Hasan Ve Selma Yalçın’In Hikayesi

Yurdun değişik yerlerinde minare tamiri ve boyası yapan Yalçın çifti bu işi severek yapıyor. Pek çok insanın çıkmaya korktuğu minarenin en üst noktasını çıkan Selma Yalçın ve Hasan Yalçın, çalışmaları ile takdir topluyor.

“Hep ekmeğimizi bu işten kazandık”

Öğretmenler Mahallesinde Hacı Gürsesler Camiin minaresini tamir eden Hasan Yalçın çırak bulunmadığını söyledi. Eşinin de kendisine yardımcı olduğunu anlatan Hasan Yalçın,” 65 yıldır minare tamiri yapıyorum. Biraz zor gelmeye başladı. Ama gene de yapıyoruz. Çırak bulamıyorum. Çırak yok. Çırak olmadığı için eşim yardım ediyordu. O da şimdi başka işlere gidiyorum dedi. Olsun dedik biz de. Tek çalışıyorum. Yapabildiğimiz kadar. Bizden sonra bunu yapacak yok. Çırak da bulunmadığı için bırakacağız yavaş yavaş. Öğretmenler Mahallesinde minarenin tepesini değiştiriyorum. Hep ekmeğimizi bu işten kazandık” dedi.

“Ben de 14 seneden beri yardımcı oluyorum”

Eşine yardımcı olduğunu anlatan 4 çocuk annesi Selma Yalçın, “Eşim 65 yıllık ustadır. Ben de 14 seneden beri yardımcı oluyorum. İşlerimizde birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Ona yardımcı olmaya gayret ediyorum. Ek iş üzerine başka işlere atıldım. Ara sıra eşime de yardımcı oluyorum. Öğretmenler mahallesindeki bu işe başladık. Ona destek olmaya geldim” dedi. // Balıkesir’in Minare Ustaları: Hasan ve Selma Yalçın’ın Hikayesi

Kaynak: İHA

Umurbey- Balıkesir Camisinin Tarihi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu