Balıkesir Son Dakika HaberleriGündemÖzel Haberler

Balıkesir’in Sofrasındaki Bereket Yollarda

İvrindi Yeşilyurt mahallesinden Bedriye Oğuş tarlasında ürettiği sebze ve meyveleri yol güzergâhında satıyor. Yol üzerinde yaz kış belirli dönemlerde satış yaptığını belirten Oğuş, eve gidip gelmek mümkün değil o nedenle çayımızı, yemeğimizi burada yapıp yiyoruz diyor.

Balıkesir’in Sofrasındaki Bereket Yollarda

Balikesirin Sofrasindaki Bereket Yollarda 1

Balıkesir Edremit yolu üzerinde bulunan köylü pazarları geçmişten günümüze uzanıyor. Yol boyunca mevsimin sebze ve meyveleri şehirlerarası seyahat edenlerin sofralarına taşınıyor. Balıkesir’in bereketli topraklarında bugünlerde biber çeşitleri, patlıcan, salatalık ,kavun ve benzeri ürünleri bol bol görmek mümkün. Üstelik  sadece bu ürünleri değil bu ürünlerin pişmiş hallerini de görebilirsiniz.

“Seyahat eden sürücüler durup ürünlerimizi alıyor”

Bedriye Oğuş pazarcılık yaparak geçimini sağlıyor. Kırmızı biber ve yeşil dolmalık biberleri topladık ve buraya getirip satıyorum diyen Oğuş “fiyatlar kendi ürünümüz olduğu için uygun 15-30 TL arasında. Seyahat eden sürücüler durup ürünlerimizi alıyor. Burada biz, sadece ürünlerimizi satmıyoruz aslında. Sürücüler yolda oldukları için bazen bir su, bazen bir çayı da bizimle birlikte içiyor. Yazın ayrı kışında belli aylarda buradayız. Herçeşit ürün bu bölgede mümkün.” dedi.

Haber Merkezi

Yiyecek Artıklarından Sebze Yetiştirin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu