Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Yeni Oksijen Durağı Yeşil Dursunbey Olacak

Balıkesir’in Yeni Oksijen Durağı Yeşil Dursunbey Olacak

Dursunbey Belediyesi ilçenin çehresini değiştirmek ve ilçedeki yeşil alan miktarını artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

HEDEF DAHA YEŞİL DURSUNBEY

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan 2021 yılına girerken yeni yılda Dursunbey’e yeni bir görünüm kazandırılmak istediğini belirtmişti. Konuyla ilgili çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdüren Dursunbey Belediyesi ekipleri Başkan Bahçavan’ın talimatı ile öncelikli hedefin daha yeşil ve oksijen oranı daha yüksek bir Dursunbey olduğunu ifade ettiler. Bu kapsamda ilçede önceki günlerde 8 bin 500 adet fidan toprağa kavuşturuldu. Ağaç dikme faaliyetlerine bizzat katılan Bahçavan ekiplerle beraber daha yeşil bir Dursunbey için kazma küreği eline aldı.

13 BİN FİDAN TOPRAĞA KAVUŞTU

Başkan Bahçavan’ın öncülük ettiği 8 bin 500 adet fidanın dikilmesi ile yeşil alan kazandırma çalışmaları sona ermedi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilgili talimatlar doğrultusunda ilçe girişinde bulunan refüjleri fidanlarla donattı. 4 bin 500 adet daha fidanın dikildiği çalışmalar eş zamanlı olarak aydınlatma, yönlendirme ve ayrıca peyzaj düzenlemesi gibi diğer faaliyetlerle desteklenerek ilçe girişine farklı görünüm kazandırılmaya çalışıldı.

GELECEK NESİLLERE HAZIRLANIYOR

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilçenin genel görünümünde yıllar içinde büyük değişiklik sağlaması beklenen yeşil alan çalışmaları ile ilgili özellikle pandemi sürecinde yeşil alanın ve doğaya duyulan ihtiyacın daha yüksek hissedildiğini söyledi. Pandemi sürecinde vatandaşların havaların güzelleşmesi ile birlikte doğada vakit geçirmek isteyeceğini söyleyen Bahçavan ayrıca yeşil alan çalışmalarının hem bu süreçte büyük bir ihtiyacı karşılayacağını hem de gelecek nesillere daha yeşil bir Dursunbey bırakmanın oldukça önemli olduğunu vurguladı.

GENÇLER İÇİN KAPALI SPOR SALONU YOLDA

Bahçavan sadece fidan dikimi ve peyzaj düzenlemeleri değil ilçenin birçok noktasında parklarda ve kamuya açık alanlarda düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek vatandaşların nefes alabilecekleri noktalara özen gösterildiğine işaret etti. Mollaoğlu mahallesi ve TOKİ bölgesinde yapılan park yenileme çalışmalarının bir başlangıç olduğunu söyleyen Bahçavan ilçeye kazandırılması planlanan Kapalı Spor Salonu’nu da hatırlattı.  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun destekleri ile başlanılan proje ile ilgili olarak Bahçavan ayrıca “ Spor Toto’nun finansmanı ile Dursunbey Belediyesi olarak okullar bölgesine yeni kapalı spor salonu kazandırıyoruz. Projeleri hazırlanan ve İhale aşamasına gelen kapalı spor salonumuzun yapılacağı alanda düzenli olarak incelemelerimiz sürüyor. İçerisinde uluslararası standartlarda Basketbol-Voleybol sahası ile yaklaşık 200 kişilik tribün bulunacak olan salonumuz çok amaçlı olarak ta kullanılabilecek. Ayrıca okullar bölgesinde bulunan 1500 öğrencimizin faydalanacağı salon, inşaatı süren yeni İmam Hatip Ortaokulunun yanında yer alacak. ”dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Keşke üç beş dikilen ağaçların haberi değil de Alaçam da kesilen binlerce ağacı haber yapsaydınız .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu