Gündemİlçe Haberleri

Sındırgı’da Öncelik Sağlık

Sındırgı’da Öncelik Sağlık

Sındırgı tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgını ile mücadelede örnek teşkil eden çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

PANDEMİYLE MÜCADELEYE HIZ KAZANDIRILDI

Sındırgı Belediyesi pandemiyle mücadele sürecinde uzun süre hiç vaka görülmeyen mahalleleri ile dikkat çekiyordu. Mutasyonlu virüsün il genelinde yayılması ile ayrıca vaka sayıların görülen artış Sındırgı Belediyesi’nin salgınla mücadelesine daha da hız kazandırdı. Her alanda adının başarılarla anıldığı son dönemde Sındırgı Belediyesi vatandaşların sağlığını korumak adına gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. İlçede akşam saatlerinde başlayan sokağa çıkma kısıtlaması ile beraber boş kalan sokaklar ve meydanlar ilaçlı sular ile yıkanmaya başlıyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ayrıca gece saatlerinde yoğunluk kazanan dezenfeksiyon faaliyetlerinin arttırılması talimatını vermesi ile ekipler artık gün içinde de halk sağlığı için her bir noktada ilaçlama yapmaya başladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KUTLADI

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş kovid-19 salgını ile mücadelede belediye olarak büyük bir mücadele verdiklerini dile getirdi. Yavaş sağlık personellerinin yükünü azaltmak için ekiplerin var gücü ile çalıştığına dikkat çekerken bir yandan da 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile salgında en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Başkan Yavaş özverili çalışmaları için sağlık personellerine teşekkürlerini ileten bir açıklamada bulundu. Yavaş açıklamasında şunları kaydetti: “Özellikle içerisinde bulunduğumuz süreçte en büyük yük de sağlık çalışanlarımızın omuzlarındadır. Hepimizin sağlığı için kendinizi bile unutup fedakarca çalışıyorsunuz. Bu duygu ve düşüncelerle hayat kurtaran, ülkemiz insanına fedakarca hizmet eden sağlık çalışanlarımıza minnettar olduğumuzu ifade ederek, 14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyorum.”

SINDIRGI HALKINI SABIRLI OLMAYA DAVET ETTİ

Başkan Ekrem Yavaş kovid-19 sürecinde tüm vatandaşların olduğu gibi belediye personellerinin de sağlıkları için ilgili kontrol ve çalışmaların hız kesmediğini dile getirdi. Sındırgı Belediyesi olarak bir aile gibi ilçeye hizmet ettiklerini söyleyen Yavaş ayrıca ekibinin de düzenli olarak sağlık kontrollerinin sağlandığını belirtti. Başkan Yavaş salgınla mücadelenin son günlerde en önemli gündem maddesi olduğunu dile getirdi. Ayrıca Sındırgı halkını mümkün olduğunca salgın etkisinden uzak tutmak için çalıştıklarını belirten Ekrem Yavaş vatandaşlara birlikte mücadele çağrısını da yineledi. Ekrem Yavaş tüm tedbirlere bir kişi bile eksik olmadan uyum sağlanması gerektiğine dikkat çekerek ayrıca vatandaşları sabırlı olmaya davet etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu