Özel HaberlerBalıkesir Son Dakika HaberleriGündemİlçe HaberleriYaşam

Balıkesirlilerin Ramazan’da en sevdikleri şey

Balıkesirlilerin Ramazan’da en sevdikleri şey

İslam inancında Ramazan Bayramı önemli bir yere sahip. Peki Balıkesir’de yaşayan halk için Ramazan bayramı ne ifade ediyor?

Merhaba gazetesi olarak sizler için Balıkesir’de yaşayan halka Ramazan Bayramının en sevdiğiniz özellikleri nedir? Diye sorduk bakın ne cevap verdiler:

Balıkesir halkı için Ramazan bayramının en sevilen yönleri arasında aile ve akraba olmanın önemini anlamak yatıyor. Halkın çoğunluğu Bayramda büyüklere bayram ziyareti yapmanın, küs olunan aile üyeleri ile bir araya gelmenin aile bağlarını güçlendirdiğini görüşünde.

Balıkesirlilerin Ramazan’da En Sevdikleri Şey

Tatil olduğu için sevenlerde var
Ramazan bayramının bir güzel yanının da tatil olduğunu söyleyenlerin sayısı da oldukça fazla. Yoğun iş temposu yüzünden bunalan bir vatandaş “Eski bayram kalmadı. Bizim için bayram, tatil demek! Biz hepimiz bayramda tatilciyiz.” cevabını verdi.

Balıkesirlilerin Ramazan’da En Sevdikleri Şey

Nerede o eski bayramlar
“Yaşlandığımız için bayramları sevmiyorum.” diyen bir vatandaş bu sözünün nedenini şöyle açıkladı. “Bayramların eski neşesi kalmadı artık. Çocuklarımız aile büyüklerini ziyaret etmek yerine bayram gelmeden tatil planları yapıyor. Bende bu yüzden bayramları sevmiyorum.” Dedi.

Balıkesirlilerin Ramazan’da En Sevdikleri Şey

Şeker ve harçlık toplamak
Bayramın gelmesinden heyecan duyan gençler için ise Ramazan bayramının en sevilen yönünün şeker ve harçlık toplamak olduğunu söylediler. Gezintiye çıkmaksa verilen cevaplar arasında.

Haber: Buse Tuncay

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu