Özel HaberlerGündem

Yılın İlk Yaz Meyveleri Balıkesir Pazarında

Balıkesir'in her hafta cumartesi günü kurulan Cumartesi Pazarı, bu hafta bahar coşkusunu yansıtan renkli ve taze meyvelerle dolup taştı. Havaların sıcaklamasıyla birlikte, yazlık meyveler pazarcı tezgahlarında yerini aldı.

Yılın İlk Yaz Meyveleri Balıkesir Pazarında

Yilin Ilk Yaz Meyveleri Balikesir Pazarinda 1
Yılın İlk Yaz Meyveleri Balıkesir Pazarında

Yaz Meyveleri Tezgahları Renklendirdi

Soğuk günlerin geride kalmaya başladığı bu günlerde, Cumartesi Pazarı yeniden hareketlenerek vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Her cebe uygun olması ve kolay ulaşılabilir olmasıyla Balıkesirlilerin hafta sonu aktivitesi haline gelen Cumartesi Pazarı’nda, yaz meyveleri adeta göz kamaştırdı.

Yilin Ilk Yaz Meyveleri Balikesir Pazarinda 2
Yılın İlk Yaz Meyveleri Balıkesir Pazarında

İşte Yaz Meyvelerinin Sezon Fiyatları

Karpuz, çağla, karadut, kavun ve erik gibi yazın vazgeçilmez lezzetleri, Cumartesi Pazarı’nda tezgahlarda yerini aldı. Karpuzun kilogramı 50 TL’den satışa sunulurken, çağla kilogramı 120 TL ile müşterilerini bekliyor. Sıcak havaların başlamasıyla tercih edilen erik ise kap içerisinde 50 TL’ye satılıyor. Ayrıca, Cumartesi Pazarı’nda karadutun fiyatı ise 100 TL olarak belirlendi.

Yilin Ilk Yaz Meyveleri Balikesir Pazarinda 3
Yılın İlk Yaz Meyveleri Balıkesir Pazarında

“Vatandaşların özlediği meyveler tezgahımda yerini aldı”

Pazar piyasasında yer alan yaz meyvesi ürünlerine Balıkesirli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğinden bahseden Balıkesir Cumartesi Pazarı esnafı Mikail Son, “Ramazan ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde, pazarın bereketli geçtiğini söyleyebilirim. Soğuk günlerinin geride kalıp, havaların ısınmasıyla birlikte yavaştan yazlık meyveleri tezgahlarımıza koymaya başladık. Tabii ki hepsini getiremedik ama vatandaşların özlediği meyveler tezgahımda yerini aldı. Balıkesir halkı, yazlık meyveleri özlemiş. Sabah kurduğumuz tezgahımızda vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bir çok ürünümüz erken bitti. Satışlardan ve ilgiden memnunuz” dedi.

Haber: Batuhan Hasar

Burhaniye Meyve Fidanlarıyla Baharı Karşıladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu