Gündem

Balkes atar ama..!

Balkes atar ama..!

 

 

Can Cangök ve Balıkesirspor için en kolaylardan birisi olması beklenen Mersin İdman Yurdu maçı, Balkes’in cezalı ve sakatlarından dolayı sıkıntılı geçmeye aday. Zaten uzun zamandır yeterli kulübe zenginliğine sahip olmayan Balıkesirspor, sanırım bu karşılaşmada yedek kulübesini gençlerle takviye edecek ama sarı kart cezalısı Beka, Oğuzhan Çapar ve Tomi’nin yokluğu nasıl telafi edilecek merak ediyorum. Beka’nın yokluğu pek sıkıntı değil çünkü evimizdeki bu maçta Abdülkadir ve diğerleri bir şekilde aradığımız golü bulurlar ama ya defans bloğu ne olacak.

 

Genç nesil pek tanımıyor Can Cangök’ü. Hem onlar için, hem de istatistik durumuyla biraz Cangök’ü anlatmak istiyorum. Can abi uzun yıllar kırmızı beyazlı formayı giyen ve sonrasında yine gerektiğinde takımın başına geçirilen eski teknik direktörümüz. Balıkesir doğumlu Cangök, daha önce 98-2000 ve 2008-2009’da Balıkesirspor’un 3.lig günlerinde görev almıştı. Son olarak Reha Erginer’le yaşanan krizin ardından, ligin 5. Haftasında Adana Demirspor maçında takımın başında sahaya çıktı. Can Cangök’lü Balıkesirspor geride kalan 19 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ligde 29 puan topladı. Atılan 38 gole karşılık kalesinde 22 gol gördü Balıkesirspor. Yani 1.52 galibiyet yüzdesi ve maç başı ortalama 2 golü rakip filelere göndermeyi başaran bir takım profili çizmiş durumda Can Cangök’lü Balıkesirspor.

 

Cangök’ün kariyer zirvesi diyebileceğimiz bu süreçte, hiç kendi tasarrufu olarak transfer yapma şansı bulamadığını ve mevcut olan futbolcularla üstelik maddi kriz döneminde görev yaptığını da unutmamak gerek. Belki bir çok maçta oyuncu değiştirmesini hissi olarak eleştirdiğimiz anlar oldu ama yedek kulübesinin ne kadar yetersiz olduğunu, bizler maçın heyecanıyla es geçerken, O bu çaresizliği yaşayan en önemli isimdi. Bugün durum daha da karmakarışık. Oğuz Yılmaz’ın sakatlığı ile 11’e tutunan ve başarılı maçlar çıkararak göğsümüzü kabartan Balıkesirli gencimiz Oğuzhan Çapar ve Balkes defansının sigortası, istikrar abidesi Tomislav Glumaç’ta aynı anda sarı kart cezalısı. Can abinin bu hafta  işi gerçekten çok zor. Bakalım nasıl bir 11 çıkaracak hep birlikte göreceğiz.

 

Öte yandan, Mersin İdyan Yurdu ile 16’ncı randevu öncesi geçmişte oynadığımız maçlara baktığımızda, iki takımın da 6’şar galibiyeti ve üç beraberliğini görüyoruz. 1978 yılında 1-1 lik sonuçla başlayan tarihin akışında Can Cangök, futbolcu olarak ta sahneye çıkmış ve 1984 Eylül’ünde 3-0 kazanırken,1985’in Mart ayında Mersin’de oynanan mücadeleyi, Balıkesirspor öne geçmesine rağmen Mersin İdman Yurdu 2-1 kazanmayı başarmış. İki takım arasında oynanan 15 maçta da çok gol görmek mümkün. İki tane 1-0 lık sonuç haricinde her iki takımda her karşılaştıklarında gol atmayı başarmış durumda. Ligde kritik konumda yer alan Mersin takımını en son 23 Ekim’de bozguna uğratmış ve karşılaşmadan 1-4 galip ayrılmıştık. Son olarak şu dikkat çekici durumu söylemek gerekirse, iki takımın 15 maçında atılan toplam gol sayısı 47. Yani maç başına 3.13 gol ortalaması olan bir maç bizi bekliyor.

 

Sonuç olarak istatistiklere bakarsak, Balkes bu maçta öyle yada böyle mutlaka gol atacaktır. Ama yine istatistikler Mersin takımının da gol atacağına işaret ediyor. Üstelik bu maça defansımızın balansı bozuk olarak çıkacağız. Şartlar ne olursa olsun Play-Off ve Süper Lig için mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Şimdi hiç olmadığı kadar taraftara ihtiyaç var. O halde bugün mazeret üretmeden tribündeki yerimizi alalım ve kırmızı beyazlı yiğitlere destek olalım.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu