Eğitimİlçe Haberleri

Bandırma Üniversitesi’nin Tarihi Devamlılık Konferansı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında düzenlediği "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Tarihi Devamlılık" konulu konferans ile öğrenci ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Bandırma Üniversitesi’nin Tarihi Devamlılık Konferansı

Bandirma Universitesinin Tarihi Devamlilik Konferansi 1
Bandırma Üniversitesi’Nin Tarihi Devamlılık Konferansı

Türkiye’nin Tarihsel Yolculuğu Konu Oldu

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Gökpınar’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Tarih Araştırmaları Topluluğu tarafından organize edildi. Mor Salondaki konferansın moderatörlüğünü Tarihçi-Yazar Emel Engin üstlendi. Konferansa katılan konuşmacı olarak ise saygın isimlerden Prof. Dr. Vahdettin Engin yer aldı. Emel Engin, Türk tarihini anlamanın önemine vurgu yaparak, geçmişle günümüz arasındaki bağları detaylı bir şekilde ele aldı. Aynı zamanda, 11. yüzyıldan bu yana devletin adının Türkiye olarak bilindiği tarihsel süreçte geçmişin günümüzdeki gerekliliklere nasıl ışık tuttuğunu anlattı.

Bandirma Universitesinin Tarihi Devamlilik Konferansi 2
Bandırma Üniversitesi’Nin Tarihi Devamlılık Konferansı

Öğrenciler Merak Ettiklerini Sordu

Prof. Dr. Vahdettin Engin ise konuşmasında, geçmişin izlerini taşıyan tarihsel hikayelerin geleceği şekillendirmedeki önemine vurgu yaparak, salondaki katılımcılara tarihsel öykülerle geçmişin gücünü günümüze taşımanın etkisini hissettirdi. Programın ilerleyen bölümlerinde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Vahdettin Engin, etkinliği interaktif ve öğretici bir deneyim haline getirerek katılımcıları düşünmeye teşvik etti. Program sonunda, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Bandirma Universitesinin Tarihi Devamlilik Konferansi 3
Bandırma Üniversitesi’Nin Tarihi Devamlılık Konferansı

Haber Merkezi

BAÜN’de Bilimsel Vizyonu Güçlendiren Toplantı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu