GündemEğitimTürkiye Gündemi

BASİAD “ Meslek Liseli Temalı Çalışma” Yaptı

BASİAD  Meslek Liseli Temalı Çalışma Yaptı

 

75 Meslek Liseli, Veliler, Koçlar, İşletme Yetkilileri ve Kurumlar “Meslek Liseli” Teması İle Bir Arada

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Meslek Lisesi Koçluk Projesi Rol Model Toplantısı 29.12.2022 Perşembe günü Balıkesir Öğretmen Evinde yapıldı. Toplantıya BASİAD Yönetimi ile birlikte Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Balıkesir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Eyüp Fidan, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Üye İşletme Yetkilileri, Meslek Lisesi Koçları, 75 Meslek Lisesi Öğrenci ve veliler katıldı.

 

Rol Model Toplantısı Yaptı 

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen proje kapsamında büyük önem sahip “1. Rol Model Toplantısı” nı 29 Aralık 2022 Perşembe günü Balıkesir Öğretmen Evinde yaptı.

 

Koç Tanıtımı Gerçekleşti

Toplantının açılış konuşmalarını BASİAD Başkanı Ümit Baysal, Millî Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz yaptı. Rol Model konuşmalarını; Bekkiler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Beki, Çelmak Grup Başkanı ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik, Savaşlar Endüstriyel Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı ve BASİAD Başkan Yardımcısı Selçuk Savaş yaptı.  Proje hakkında ki bilgiler ve gelişim sürecinin sunumu gerçekleşti. Toplantının son bölümünde meslek lisesi koçlarının tanıtımı oldu.

 

Meslek Liselerinin Önemine Değindiler

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Projeyi desteklemekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, meslek liselerinde yürütülmekte olan staj, deneyim ve üretim çalışmaları hakkında bilgiler verirken, bu süreçlerin öğrencilerin iş hayatına hazırlanmasındaki katkısına ve eğim hayatlarında öğrencilerin üretime katkıları ile elde ettikleri gelir miktarları hakkında bilgiler aktardı.  İl Müdürü Ali Tatlı Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri ile birlikte ortaya çıkan teknik personel ihtiyacının karşılanması için meslek liselerinde ve çıraklık eğitim merkezlerinde binlerce gencin eğitim aldığını ve ülke ekonomisine katkı yaptıklarını söyledi.

 

Üretime Katkı Yapacak Gençlere Seslendiler

Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz projeye katkı verenleri tebrik ettiğini söylerken; öğrenciler ile interaktif bir diyalog halinde; rol modellerin önemini, aileden başlayan rol model süreçlerini ve gençlerin geleceklerini planlar iken değişim ile birlikte alacakları yolun gelişimi ile ilgi çeken bilgiler verdi.

Bekkiler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Beki öğrenim hayatı ve meslek lisesi mezuniyetinden sonra başladığı çalışma hayatı, üretime katkısı ve gelişim süreçleri, başarı adımları ile ilgili bilgileri büyük bir samimiyet ile anlatırken; üretime katkı yapacak olan gençler için önemli bir rol model olduğunu gösterdi.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu