Gündemİlçe Haberleri

BAŞKAN AVCI TOPLANMA MERKEZLERİ & KENTSEL DÖNÜŞÜM’E DİKAT ÇEKTİ

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı Plevne Mahallesinde açılışı daha önce gerçekleştirilen Millet Kıraathanesinde bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantının açılışını “Bugüne dek Altıeylül Belediyesi olarak emekçinin yanında olduk” diyerek yapan Başkan Avcı , “bundan sonrada aynı gayretle devam edeceğiz” dedi.

24 Ocak 2020 Elazığ Sivrice’de meydana gelen ve Malatya’yı da etkileyen 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bin 607 vatandaşımızın tedavileri hastanelerde sürüyor. Konuyla ilgili olarak Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı yaralılara şifa ölenlerin yakınlarına ise başsağlığı diledi. Deprem gününün akabinde Altıeylül Belediyesi olarak ALGEM birimi vasıtası ile gıda yardımında bulunduklarının altını çizdi. Başkan Avcı, ALGEM aracılığı ile kullanılmamış durumdaki ayni ve diğer yardımların toplanarak, AFAD kanalıyla yardımların bölgeye ulaştırıldığını kaydetti.

Altıeylül İlçesi olarak deprem konusunda AFAD tarafından 155 adet acil toplanma alanı mevcut. Belediye’nin web sitesinde bu alanlara yer veriliyor. Aynı zamanda Adrese dayalı kayıt sistemi E-Devlet üzerinden de depreme en yakın alanlar görülebiliyor. Konuyla ilgili olarak Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “kentsel dönüşüm” vurgusu yaptı ve çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. Gümüşçeşme , Dinkçiler ve Hacıilbey mahallelerinin bir kısmı ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarının halen yürütüldüğünü belirtti. Başkan Avcı, “ Bu kentsel Dönüşüm çalışma alanında yapılaşma oranının yüzde 19 olduğu ve kentsel dönüşüme uygun olduğu biliniyor. Gümüş Çeşme mahallesindeki 450 bin metrekarelik alanda 930 hanede yüzde 60 Kentsel Dönüşümle evinin yenilenmesi talebinde bulunmuştur. Dinkçiler, Hacıilbey mahallesinde 200bin metrekarelik alanda da 492 hanede yüzde 50’lik bir kesim yenilenme istemiş, yüzde 46 mülkiyet hakkının korunarak aynı bölgede eski evine eşdeğer yeni ev istemişlerdir” dedi. Kentsel Dönüşümü Rantsal Dönüşüme çevirmeden evimize, ilçemize değer katarak altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik ve bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından şuan için onay beklemektedir diyen Başkan Avcı onay sonrasında bölge bölge vatandaşların mutabakatı ile kentsel dönüşümü uygulamak istediklerini söyledi.

Dsc 0097

“ALDOS İle Bilgiler Belediye’ye Gitmeden Edinilebilir”

Altıeylül Belediyesi olarak 2019 yılında yaptıklarımız ve 2020’de yapmak istediklerimiz var diyen Başkan Avcı, dijital hizmet noktasında ALDOS sistemine geçtiklerini söyledi. Avcı, Altıeylül Dijital Onay Sitemi sayesinde ,Yapı Denetim Şirketleri ,Proje Mühendisleri ,Müteahitler vb. belediye’ye gelmeden yükleme yapıp imzalayabilme imkanına sahip oldular şeklinde konuştu. ALDOS üzerinden 215 Yapı Ruhsatı düzenlendiğini ve hızlı şeffaf ekonomik bir yapı kazanılmıştır. Kent Rehberi ile de pazaryerleri, Afet Toplanma Yerleri ve ihtiyaç duyulan belirli yerler, imar bilgilerinin sorgulanıp öğrenilebildiğini söyledi.

“10 Bin 756 Ailemize Yardımda Bulunduk”

Altıeylül Belediye Başkanı HasanAvcı 2019 yılında yapılan faaliyetlerede değindi.“ALGEM’de 24 ayrı modül’de 38 kurs açılmış 846 kursiyer sertfika almaya hak kazandı.65 kursiyerse iş habi olma hakkına sahip olmuştur. Kadınların sıkıntı yaşamaması için çocuklarının da bakımının ALGEM olarak üstlenildiğini söyledi. Yeni bir sisteme geçildiğini belirterek geçtiğimiz yıl 10bin 756 aileye yardımda bulunduk. İhtiyaç sahipleri ALGEM Komisyonu Devletimizin birimlerince belirlendikten sonra bu yardımlar geçiyor. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespiti yapılarak katkı sunduklarının altını çizdi. Çölyak hastaları için ve öksüz yetimlere dönük farklı çalışmalar yürütüldüğünü ve aynı zamanda ihtiyaç duyulan her alanda sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirdiklerini ifade etti. Serap Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu