Gündemİlçe Haberleri

Başkan Betül Dikici “Mimarlar Günü” Temasını Paylaştı

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, 2023 Dünya Mimarlık Günü'nün bu yılki teması hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Betül Dikici, Dünya Mimarlık Günü, bu yıl “Dirençli Topluluklar için Mimarlık” temasıyla düzenleneceğini iletti.

 

Yeni Söyleşi Etkinliklerini Paylaştı

Başkan Dikici, açıklamasında, bu yılki etkinliklerin içeriği hakkında bilgi verdi. İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi’nin katılım sağlayacağı 1/10 Mimarlık Söyleşisi, 18.Ulusal Mimarlık Sergisi ve meslekte onur yılı plaket töreni gibi etkinliklerle mimarlar buluşmasının gerçekleşeceğini duyurdu.

Başkan Betül Dikici &Quot;Mimarlar Günü&Quot; Temasını Paylaştı

Başkan Dikici ayrıca, 2023 Dünya Habitat Günü’nün temasının “Dirençli kentsel ekonomiler: büyümenin ve toparlanmanın itici güçleri olarak şehirler” olduğunu ifade etti. Ardından, bu temanın UIA tarafından “Dirençli Topluluklar için Mimarlık” olarak benimsendiğini belirtti.

Başkan Dikici Kontrolsüz Kentsel Yayılmaya Dikkat Çekti

UIA’nın bu yılki tema ile, mimarların toplumlar için yaşanabilir mekanlar yaratma kapasitesine vurgu yapmayı amaçladığını ifade etti. Başkan Dikici, dünya genelindeki kontrolsüz kentsel yayılmanın çevresel, sosyal ve ekonomik dengeyi tehdit ettiğini ve iklim krizleri, küresel salgınlar ve siyasi çalkantılar gibi faktörlerin yoksul ve dışlanmış grupları olumsuz etkilediğini vurguladı.

Başkan Betül Dikici &Quot;Mimarlar Günü&Quot; Temasını Paylaştı

Politikalarla Teşvik

Başkan Dikici ayrıca, Dünya Mimarlık Günü’nde UIA’nın üye bölümlerini bu konudaki tartışmayı sürdürmeye devam ettiğini iletti. Ayrıca mimarların dirençli topluluklar için yaşanabilir binalar ve kamusal alanlar tasarlamasına olanak tanıyan bölgesel ve kentsel planlama kavramlarını ve politikalarını teşvik etmeye davet ettiğini söyledi.

Son olarak, Dikici, kentleşme türleri, kültürel mirasa saygı ve doğa ile ilişkinin yeniden tesis edilmesi için mimarlığın önemine vurgu yaparak, tüm meslektaşlarının Dünya Mimarlık Günü’nü kutladı.

Haber Merkezi

Başkan Dikici: “Barış İstiyoruz”//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu