Siyaset

Başkan Erden Köybaşı’dan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Köybaşı mesajında,  basının önemine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Köybaşı mesajında,  basının önemine vurgu yaptı. Ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, ulusun ortak sesidir” sözünü hatırlattı. Devamında, gazetecilik mesleğinin, toplumun bilinçlenmesinde ve doğruların öğrenilmesinde kilit bir rol oynadığını belirtti.

“21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum”

Köybaşı, “Savaş, doğal afet gibi her türlü zor koşulda dahi, kamunun menfaatleri doğrultusunda, tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla çalışan, ulusumuzun ortak sesi olmayı sürdüren tüm basın emekçilerini saygıyla selamlıyorum. Onların bu özverili çalışmaları, toplumumuzun gerçekleri öğrenmesinde ve demokrasimizin korunmasında hayati bir öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Erden Köybaşı, zor şartlar altında bile meslek etiğine bağlı kalarak çalışan gazetecilerin, toplumsal bilincin şekillenmesinde büyük bir güç olduğunu vurguladı. Ardından, mesajında şu sözlere yer verdi: “Mesleğini onuruyla icra eden tüm basın çalışanlarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Toplumumuzun aydınlanması için verdikleri mücadele, her türlü takdirin üzerindedir” ifadelerine yer verdi.

“onlarca gazeteci adaletsiz adaletin pençesinde adalet aramaktadır”

Mevcut AKP iktidarı tarafından yazılı ve görsel medyanın büyük çoğunluğu kontrol altına alınmış gazete manşetleri tek merkezden atılmaktadır. Gazetecilik yapan yapmaya çalışanlar ya işsiz bırakılmakta ya da hapse atılmaktadır.

Başta gazeteci Barış Pehlivan olmak üzere tek suçları adaletsizliğe ses yükseltmek karşı çıkmak ve gazetecilik, muhalif gazetecilik yapmak olan onlarca gazeteci adaletsiz adaletin pençesinde adalet aramaktadır. Başkan Köybaşı, bu anlamlı günde, Yurttaşlarımızı bilgilendirme görevini yerine getiren basın emekçilerinin yanında olduklarını ve her zaman destekçileri olacaklarını belirtti. Son olarak,  sözlerini “Basın emekçilerimizin Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun. Yolları açık, kalemleri özgür olsun” diyerek tamamladı.

Haber Merkezi

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı Mazbatasını Aldı//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu