GündemÖzel Haberler

Başkan Seçimi 11 Kasım’da

30 Ekim tarihinde A. Edip Uğur’un istifası ile boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığına, önceki gün yapılan Başkanlık seçimi ile Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu seçilmişti. Şimdi gözler Kafaoğlu’ndan boşalan Altıeylül Belediye Başkanlığına kimin seçileceğine çevrildi. 7 Kasım 2017 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçim sonucunda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Kafaoğlu’nun, Büyükşehir’e geçmesiyle boşalan Altıeylül Belediye Başkanlığı görevine, yeni Belediye Başkanı seçilinceye kadar,  Altıeylül Belediyesi Meclis Üyesi Faruk Özen vekalet edecek. Karar dün Özen’e, Balıkesir Valiliği tarafından tebliğ edildi. Balıkesir Valiliği, Altıeylül Belediye Başkan seçiminin 11 Kasım Cumartesi günü saat 14:30 da Altıeylül Belediye Meclisinde yapılmasına karar verdi.

Kafaoğlu’nun yerine kim seçilecek?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere yönelik olarak yaptığı açıklamada, partililere “İlçe kongrelerimizde bulundukları yeri en yeni şekilde kuşatan, kucaklayan, liyakatlı isimlerin göreve gelmesine öncülük etmenizdir. Samimiyet, sadakat, ahlak ve liyakat ölçülerinden asla taviz vermeden yapacağımız isabetli tercihlerle güçlü ilçe teşkilatları kuracağımıza inanıyorum” mesajı vermişti. Yine Erdoğan bir başka mesajında “Belediye Başkanları ile İl Başkanlarının istişare ederek karar almalarını” istemişti. Nitekim Kafaoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesi sürecinde bu yaşandı.

“Prosedür işliyor”

 

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanlığı seçiminde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde izlenen aynı prosedürün uygulanacağını söyledi. Altıeylül Belediye Başkanının belirlenmesi için, “Temayül yoklaması”nın yapıldığını belirten Demiraslan, seçimin bir de Genel Merkez boyutu olduğunu ifade ederek, “Belediye Başkan adayları, Genel Merkeze çağrılacak. Burada kendileriyle istişare de bulunulacak. Daha sonra Genel Merkez adayını belirleyecek. Bu arada Balıkesir Valiliği, Altıeylül Belediye Başkanı seçiminin 11 Kasım Cumartesi günü saat 14:30 da Altıeylül Belediye Meclisinde yapılmasına karar verdi” dedi.

Şuan Altıeylül Belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak, Fikret Kocaman, Hasan Avcı, Ahmet Özen, Osman Zeki Şahin ve İsmail Berber, görev yapıyor.

 

Kafaoğlu, Demiraslan faktörü

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mesajında “Belediye Başkanları ile İl Başkanlarının istişare ederek karar almalarını” istemişti. Nitekim Kafaoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesi sürecinde bu yaşandı. Şimdi gözler Kafaoğlu ile AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan’a çevrildi. Altıeylül Belediye Başkanının belirlenmesinde Kafaoğlu ile Demiraslan’ın alacakları ortak karar, adayın belirlenmesinde önemli bir faktör olacak. Bu arada Genel Merkez tarafından Başkan adayının belirlenmesi yönünde yapılan anket ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Erol Kaya’nın da Kafaoğlu ve Demiraslan ile yapacağı görüşmede Başkan adayının belirlenmesinde etkili olacak.

AK Parti kulislerinde temayül yoklamasında birkaç ismin öne çıktığı ifade edilirken, Balıkesir Valiliğinin, Belediye Başkanı seçilinceye kadar, Belediye Başkanlığı görevini Belediye Başkan Yardımcılarından birine değil de Altıeylül Belediyesi Meclis Üyesi Faruk Özen’e vermesi, Partililer arasında değişik yorumlara neden oldu. Şimdi Partililer, 11 Kasım Cumartesi günü saat 14:30 da Altıeylül Belediye Meclisinde yapılacak Belediye Başkanlığı seçimini merakla bekliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermeyen CHP’nin, Altıeylül Belediye Başkanlığı seçiminde de aday göstermeyeceği dillendirilirken, MHP’nin de Kafaoğlu’nun seçiminde olduğu gibi AK Parti tarafından belirlenecek adaya oy vermesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu