Gündemİlçe HaberleriSiyaset

BAŞKANLAR SINDIRGI’DA

Balıkesir’in AK Partili ilçe belediye başkanları Sındırgı Belediyesine ait Sındırgı TV sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayında ilçelerinde yaptıkları hizmetleri değerlendirdi.  Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz ve 8 ilçe belediye başkanı programın konuğu oldu.

Sındırgı TV aracılığı ile ilçelerindeki çalışmaları anlatan başkanlar hizmetlerin aksatılmadan sürdüğünü belirttiler.

Sındırgı’ya Müjdeler Verildi

Balıkesir Büyükşehir belediyesi ve devlet destekleriyle Sındırgı’da birçok projeye imza atıldığını belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş Sındırgı için iki müjdeli haber verdi. Atatürk Stadyumu yanına yapılacak Yedi Sulu Yaşam Alanının yüzme havuzu protokolünün Gençlik Spor Bakanlığı ile imzalandığını, Sındırgı’da işsizlik sorununa önemli ölüde çare olacak ve ekonomik katkıyı sağlayacak Jeotermal kurutma tesisi ihalesinin de 13 Mayıs’ta gerçekleşeceğini belirtti.

İletişim Kanalları Açık

Katılım sağlayan ilçe belediye başkanları sırayla ilçelerdeki çalışmaları aktarırken kapanışı ise Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Yücel Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz “Benim en baştan beri yapmak istediğim iletişim kanallarını güçlendirerek 20 ilçeyi bir hale getirmek. Bu şekilde birbirinden değerli projeler üretiyoruz. İlçelerimize aktarıyoruz. Bereketli işler yapıyor, süreci en iyi şekilde yönetiyoruz. “

İlçeleri Dolaştık

“Balıkesir’i bütün şehir olarak ele aldıklarını ve her ilçeye eşit hizmet götürmeyi hedeflediklerini belirten Balıkesir Büyükşehir belediye başkanı Yücel Yılmaz “ Bugün dört dedik ama aslında altı ilçemizi dolaştık. Karesi ve Altıeylül sürekli bulunduğumuz ilçelerimiz. İvrindi’ye gittik, dedik buradan güzergâhımız Savaştepe, oradan Bigadiç. Kapanışı da Sındırgı’da yapacağız dedik. Her gittiğimiz yerde ilçe belediye başkanlarımızı da davet ettik. Benim en baştan beri yapmak istediğim iletişim kanallarını güçlendirerek 20 ilçeyi bir hale getirmek. Bu şekilde birbirinden değerli projeler üretiyoruz. İlçelerimize aktarıyoruz. Tecrübe kolay bir şey değil, zaman ve para gerektiriyor. Bizler de ilçelerimizi dolaşarak hem görüyoruz, hem de tecrübelerden faydalanarak en az masrafla bunları diğer ilçelerimizde de hayata geçirmeye çalışıyoruz.”

“Uyum İçinde Bereket Var”

“ Sındırgı’da da yapılan birçok güzel proje var. Şu an içinde bulunduğumuz Kışla Müze han, birazdan gideceğimiz birlikte yaptığımız Kocahan gibi örnek teşkil eden güzel işler var. Tabi büyükşehir, devlet, yerel yönetimler ve milletvekillerimizle birlikte hareket etmemiz işlerimizi hızlandırıyor. Tabi covid19 hayatımızı çok ciddi şekilde etkiledi, normal düzenin dışına çıkardı. Ama bu sürçe büyükşehir belediyemizin çalışmalarından herhangi bir aksamaya sebep olmadığı gibi arzu ettiğimiz uyumun da hızlı olmasını sağladı. Büyükşehir’in sadece kendi başına sorumlu olduğu bir metrekare yeri yok. Bütün hepsi ilçe sınırları içerisinde. Tabi buralarda da seçilmiş belediye başkanları var. Biz onlarla uyum içerisinde bir şeyler yaparsak bereketli yaparız. Çünkü ayrılıkta bereketsizlik vardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmaktan gurur duyduğum ve tecrübesini her yere en güzel şekilde yansıttığı, 30 yıl sonrasını gören bir liderle çalışıp günlük hareket edip, yapılanmalarla birlikte ülkeyi savunmada ve yönetmede getirdiği noktanın ne kadar mükemmel olduğunu görüyoruz. O gün şehir hastanelerini eleştirenler bugün iyi ki yapılmış diyorlar, o gün savunma da yapılan harcamaları gereksiz görenler bugün iyi ki yapılmış diyorlar.”

Önleyici Tedbirler Alındı

“ Liderimizin tecrübelerinden de yararlanarak Balıkesir’imizi en iyi şekilde yönetmeye hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Ben bütün meclis üyelerime belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Uyum içerisinde çark dönmeye başladı. Hizmetler yerine ulaşıyor. Covid 19 sürecini de üç açıdan ele aldık. Önce önleyici tedbirler. Sağlık açısından neler yapabiliriz. İkincisi sosyal hayatta dükkânını kapatmış, zorda kalmış insanlarımıza nasıl destek olabiliriz. Üçüncüsü de ekonomik çarkların dönmeye devam etmesi. Valiliğimiz başkanlığında tüm ilçelerimiz, kaymakamlığımız ve belediye başkanlarımız işbirliği ile güzel bir şekilde sürecin yönetildiğini düşünüyorum. Süreç içerisinde tüm tedbirleri alıp, hızlı bir şekilde uygulamaya koyduk. Hükümetimizin akılcı yaklaşımı ve doğru kararları ile de bu süreci pig noktasından alıp normalleşme sürecine doğru geçtik”

Sindirgi 1

“BAKOM Kurduk”

“Bu süreçte şehrimizin, kamu kurumlarının hijyen ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak adına Ağustos ayında BAKOM’u kurduk. Şehrimizin güçleri nelerdir, belediyelerimizin güçleri nelerdir? Bunları çıkardık. Birlikte güzel bir şekilde süreci devam ettiriyoruz. Bizler her zaman vatandaşlarımızın her alanda yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Projelerimizle, sosyal alandaki faaliyetlerimizle Balıkesir’imizi zirveye taşıyacak bu pandemi sürecini de en güçlü şekilde atlatacağız. Emeği geçenlere, bugün bizleri ağırlayan Sındırgı Belediye başkanım Ekrem Yavaş’a ve vatandaşlarımızla sosyal medya aracılığı ile buluşmamızı sağlayan Sındırgı TV ekibine teşekkür ediyorum.” Sözlerine yer verdi.

Başkanlar Programda

Başkan Yılmaz detaylı bir şekilde süreci anlatırken, yapılan ve yapılacak projeler hakkın da da çeşitli bilgiler verdi.Sındırgı TV sosyal medya hesaplarında ramazan ayı boyunca her gün farklı bir program yer alıyor. Aynı zamanda ilçe genelindeki tüm etkinlikler de canlı olarak yayınlanıyor. Sındırgı Belediyesine ait tarihi mekân Kışla Müze Han’ın bahçesinde sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılan yayında Sındırgı belediye başkanı Ekrem Yavaş moderatörlüğünde Balıkesir büyükşehir belediye başkanı Yücel Yılmaz, Karesi belediye başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül belediye başkanı Hasan Avcı, Bigadiç belediye başkanı İsmail Avcu, Kepsut belediye başkanı İsmail Cankul, Savaştepe belediye başkanı Turhan Şimşek, İvrindi belediye başkanı Yusuf Cengiz, Dursunbey belediye başkanı Ramazan Bahçavan belediye çalışmaları ve alınan tedbirler hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Başkan Yavaştan Teşekkür

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “Bugün farklı bir programla karşınızdayız. Ülke TV’den sonra Sındırgı TV ekranlarında ilk kez geniş katılımla sohbet ediyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız da yayınımıza katıldı. O gün yapacaklarımızı anlatıyorduk, şimdi yaptıklarımızı anlatıyoruz. Uzun zamandan beri hem korona hem ramazan münasebetiyle bir araya gelemiyorduk. Telekonferanslar yöntemiyle bir arada olduk. Yücel başkanım sağ olsun, ilçeleri tek tek dolaşıyor, bütün yapılacaklarla birebir ilgileniyor. Bugün de üç ilçeyi gezdikten sonra Sındırgı’ya geldiler. Onları ağırlamaktan onur duyduk. Gelmişken de birlikte gündemi değerlendirelim, sosyal medyadan da olsa vatandaşlarımızla buluşalım istedik. Sındırgı TV aracılığıyla birlikte hem gündemi değerlendirdik, hem de ilçelerimizdeki gelişmeleri, alınan tedbirleri vatandaşlarımıza aktarma fırsatı bulduk. Katılım sağlayan başta büyükşehir belediye başkanıma ve ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde devletimiz, yerel yönetimlerimiz bu süreçte başarılı bir çalışma tablosu sergiliyor. Bu süreçte her zaman vatandaşlarımızın yanındayız emrindeyiz. İnşallah birlikte daha güzel günlere ulaşacağız.” Şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu