Gündemİlçe Haberleri

Batan Gemideki Mürettebat Bandırma’da Aranıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesi sınırları içerisinde Marmara Denizi'nde su alarak battığı bildirilen kuru yük gemisinin kayıp mürettebatını bulma çalışmaları, Bandırma Körfezi'nde titizlikle sürdürülüyor. İmralı Adası'nın güneybatısında batan gemide kaybolan denizcilerin bulunması için yürütülen operasyonlar, çeşitli ekiplerin katılımıyla genişletilmiş durumda.

Batan Gemideki Mürettebat Bandırma’da Aranıyor

Batan Gemideki Murettebat Bandirmada Araniyor 1
Batan Gemideki Mürettebat Bandırma’Da Aranıyor

Sahil ve Deniz Taranıyor

Bandırma Körfezi’nde gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerine, Bandırma Kaymakamlığı koordinasyonunda başlandı. Özellikle BAĞFAŞ, Aşağıyapıcı, Tatlısu, Dalyan, Büyükbakraç, Çakıl, Karşıyaka ve adalar mevkiinde yapılan arama çalışmalarına Bandırma merkezli 911 Arama Kurtarma Derneği öncülük ediyor. Bu çalışmaların Balıkesir AFAD Müdürlüğü’nün planlaması ve görevlendirmesi ile yürütüldüğü belirtilirken, sahil taraması ve denizde arama operasyonlarının hız kesmeden sürdürüldüğü ifade ediliyor.

Batan Gemideki Murettebat Bandirmada Araniyor 2
Batan Gemideki Mürettebat Bandırma’Da Aranıyor

“Umudumuzu koruyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz”

911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, yaptığı açıklamada, arama faaliyetlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini vurgularken, şu ana kadar herhangi bir bulguya ulaşılamadığını dile getirdi. Gürsoy, “Öncelikle hayatını kaybeden denizci arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Bandırma Körfezi’nde yürütülen arama çalışmaları için Balıkesir Valiliği ve Bandırma Kaymakamlığı koordinasyonunda hareket ediyoruz. Sahil taraması yapılan bölgelerde şu ana kadar herhangi bir bulgu elde edemedik ancak umudumuzu koruyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Batan Gemideki Murettebat Bandirmada Araniyor 3

Çalışmalar Sürecek

Arama kurtarma operasyonlarına resmi kurumlar da destek veriyor. Sahil Güvenlik ekipleri, AFAD ve Bandırma İtfaiye gibi kurumlar, kendi uzmanlık alanlarına göre arama ve tarama faaliyetlerine katılıyor. Yetkililer, arama çalışmalarının süreceği ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtiyor. Henüz gemidekilerden herhangi birine ulaşılamamış olmasına rağmen, ekiplerin kararlılığı ve koordineli çalışmasıyla umutların korunduğu vurgulanıyor

Haber: İHA

Batan Geminin 4 Mürettebatını Arama Çalışmaları Sürüyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu