TeknolojiGündemSağlık

BAÜN’de Bir İlk Daha!

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi'nde, meme kanserlerinde kullanılan "İntraoperatif Gama Prob" teknolojisiyle gerçekleştirilen meme koruyucu cerrahi ameliyatlar dikkat çekiyor.

BAÜN’de Bir İlk Daha!

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde, meme kanserlerinde kullanılan “İntraoperatif Gama Prob” teknolojisiyle gerçekleştirilen meme koruyucu cerrahi ameliyatlar dikkat çekiyor. Bu teknoloji, koltukaltındaki şüpheli lenf bezlerinin taraması ve milimetrik tümörlerin tespitinde büyük kolaylık sağlıyor. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Başbuğ ve öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Duran tarafından yapılan ameliyatlar, hastaların kısa sürede ve az kesiyle iyileşmesine olanak tanıyor.

Prof. Dr. Murat Başbuğ, “İntraoperatif Gama Prob” teknolojisinin ameliyat sırasında şüpheli dokuları tespit etmede büyük bir öneme sahip olduğunu belirtiyor. Bu teknoloji sayesinde meme dokusundaki ve koltukaltındaki şüpheli dokuların hassas bir şekilde belirlenip hastaların ameliyatlarının başarıyla gerçekleştirildiğini ifade ediyor. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar ise, hastanenin sağlıkta çekim merkezi vizyonuyla çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, yeni tedavi yöntemlerinin Balıkesir halkına sunulmasında hastane yönetimi ve çalışanlarının önemli bir rol oynadığını dile getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu