Gündemİlçe Haberleri

Öğrenciler Balıkesir Halk Oyunları Yarışması İçin Çalışıyor

Burhaniye Hacı Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Balıkesir'de düzenlenecek Halk Oyunları Yarışması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öğrenciler Balıkesir Halk Oyunları Yarışması İçin Çalışıyor

Ogrenciler Balikesir Halk Oyunlari Yarismasi Icin Calisiyor 1
Öğrenciler Balıkesir Halk Oyunları Yarışması İçin Çalışıyor

Heyecan Dorukta: Balıkesir Yöresi Oyunları İçin Hazırlıklar

Burhaniye ilçesindeki liseli gençler, 18 Mayıs’ta Balıkesir’de düzenlenecek olan Halk Oyunları Yarışması’na katılmak için büyük bir heyecanla hazırlanıyorlar. Süleyman Kirli, Hüseyin Kirli, Semiha Esen ve Sevgi Dur’un eğitmenliğini üstlendiği kursta gençler, Balıkesir yöresine özgü oyunları öğrenerek yarışmaya hazırlanıyorlar.

İddialı Gençlerin Hazırlıkları

Hacı Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde haftanın iki günü eğitmenleri rehberliğinde çalışmalarını sürdüren gençler, iddialı olduklarını dile getirdiler. Öğrenciler, öğretmenlerine teşekkür ederken, Gülce Naz Öcal, “19 Mayıs için Balıkesir şenliklerine hazırlanıyoruz. Orada güzel bir performans sergileyeceğimizi düşünüyorum. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mina Bilge Akkoyun da, “2 yıldır bu ekipte çalışıyorum. 19 Mayıs şenliklerine hep birlikte hazırlanıyoruz. Balıkesir’de dereceye gireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. Doğukan Oğur ise, “Arkadaşlarla birlikte Balıkesir’deki festivale çok güzel hazırlanıyoruz. İddialıyız. Birinci olacağımızı düşünüyorum. Ne ödül varsa hepsini alacağız” ifadelerini kullandı.

Balıkesir’de Geleneksel Oyunlar ve Kostümler Gösterilecek

Halk Oyunları Eğitmeni Süleyman Kirli de, “19 Mayıs kapsamında Balıkesir merkezinde yapılacak olan festivale hep beraber hazırlanıyoruz. İddialıyız. Elimizden geldiğince çocuklarla birlikte Balıkesir’in geleneksel halk oyunlarını ve geleneksel kostümlerini orada göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: İHA

Balıkesir Yöresi Manileri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu