Eğitim

BAÜN’den Üst Düzey Başarı!

BAÜN Akademisyenleri, Uluslararası Bilimsel Kuruluşlarda da Etkin Görevler Üstleniyor... BAÜN'den Üst Düzey Başarı!

BAÜN’den Üst Düzey Başarı!

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) akademisyenleri, uluslararası bilimsel platformlarda da etkin görevleri ile üniversiteyi ve ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

BAÜN Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Doç. Dr. Gül Ünsel Bolat, Türkiye’nin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı ve 52 yıldır Avrupa çapında alanlarında uzman bilim insanlarını çalıştıkları alan özelinde uluslararası bilimsel ağlarda bir araya getirerek, ulusal araştırmalarını sürdüren bilim insanlarını uluslararası alana taşımayı amaçlayan Bilim ve Teknolojide Avrupa İş birliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology-COST Association) yönetim komitesine seçildi. Doç. Dr. Gül Ünsel Bolat böylelikle komiteye Türkiye’den seçilen 2 araştırmacıdan birisi oldu.

Doç. Dr. Gül Ünsel Bolat,

Balıkesir Üniversitesini ve ülkemizi temsil etmek üzere, ana merkez olan Brüksel COST aksiyonu binasında düzenlenecek anne sağlığı, gebelik ve doğumla ilişkili sorunların çocukların beyin gelişimi üzerindeki etkisinin araştırılacağı aksiyonun ilk yönetim komitesi toplantısına davet edildi.

Ayrıca, Doç. Dr. Gül Ünsel Bolat ve Tıbbi Genetik Anabilim Dalı akademisyenlerinden Doç. Dr. Hilmi Bolat’ın, CA21123 – Cancer- Understanding Prevention in Intellectual Disabilities (CUPID) isimli COST aksiyonuna üyelikleri de kabul edildi. Doç. Dr. Gül Ünsel Bolat ve Doç. Dr. Hilmi Bolat, katıldıkları çalışma gruplarında zihinsel yetersizliği olan bireylerde kanser tanısındaki gecikmelerin önüne geçmek üzere çalışmalarını sürdürecek.

Baün'Den Uluslararası Bilimsel Kuruluşlara Etkin Görevler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu