Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Bayram Tatili İçin Rotalar

Bayramda yerinde duramayanlar için 7 sakin yer belirledik. Malumunuz her yer tatil mekanlarıyla ve güneşin tadını çıkartmak isteyenlerle dolup taşacak. Aracınıza atlayın ve hazır bekleyin. İşte bayram tatili için rotalar!

 

Bayram Tatili İçin Rotalar

 

İlgili Makaleler

Biz de bu yerleri tespit ederken büyük otel sayısının azlığı ve ulaşım zorluğunu temel aldık. Ancak bu iki durumda bir yer sakin olabiliyor. Aksi takdirde hem ulaşımın kolay olduğu hem de çok sayıda büyük otellerin olduğu yerlerde kaçınılmaz bir kalabalık var.

 

Üçağız, Antalya

Üçağız küçük ve şirin bir köy. Sadece sabah ve akşam saatlerinde tekne turları için gelen tur gruplarının kalabalığı dışında son derece sakin bir yer. Daha çok evlerden devşirme küçük pansiyonlar mevcut. Hele akşamları denizi, doğası ve sakinliği ile adeta bir cennet gibi.

Üçağız, Kekova adasına ve yarı suya batmış harabeleri ile Simena antik kentinin bulunduğu Kaleköy’e yakın. Gündüz buradan Kaleköy’e yürüyüş yapabilirsiniz. Diğer alternatif ise tekne turuna gitmek ve Kekova’nın eşsiz koylarında yüzmenin ve dinlenmenin keyfini çıkarmaktır. Ayrıca teknelerde ayrıca cam taban kısmı da vardır. Böylece batıkların üstünden geçerken su altındaki kalıntıları görebilirsiniz.

 

Üçağız, Antalya

 

Anamur, Mersin

Anamur, Türkiye’nin en güney ucunda şirin bir Akdeniz kasabası. Aynı zamanda eski ve Yeni Anamur olarak ayrılıyor. Eskisi sırtını dağlara vermiş ve şirin olanıdır. Yenisi daha çok kıyı boyunca yayılmış ve maalesef memleketin her yerinde olduğu gibi beton ve ötesidir. Anamur’u sakin bir tatil yöresi olarak asıl değerli kılan şeyler ise harika kumsalları, tarihi mekanları, yaylaları, nehirleri ve kalabalık turistik otellere gece kulüplerine alternatif olarak küçük otelleri ve pansiyonlarının olmasıdır.

Anamur ismini antik Anemurium kentinden alır ve harabeleri yaklaşık 6 km güneybatısındadır. Yine kıyıda bulunun Memure Kalesi yaklaşık 4 km uzaklıktadır. Ayrıca her iki tarihi yerin yanı başlarında bulunun kumsallarda Akdeniz’in berrak sularında yüzmek gibisi yoktur.

 

Anamur, Mersin

 

Dalyan Köyü, Çanakkale

Antik Alexandras Troads yani Troya İskenderiyesi’nin hemen yanı başında bulunduğu şirin bir Ege sahil köyüdür. Köye Çanakkale’den İzmir yönüne doğru gittiğinizde Geyikli yolunu ve Alexandrias Troads levhalarını takip ederek ulaşabilirsiniz. Köye 500 metre kala sağlı sollu antik şehrin kalıntılarını görebilirsiniz. Bozcaada’nın karşısına düşen bu küçük köyün güzel de bir sahili var. Akşamları Ege denizinin üstünde güneşi batırmak için birebir bir yer. Küçük ev pansiyonları ve balıkçı lokantaları ile sakinlik arayanlar için güzel bir yerdir. Ayrıca buradan Assos’a da günü birlik gidip gelebilirsiniz.

 

Dalyan Köyü, Çanakkale

 

Adrasan, Antalya

Adrasan Olympos’a yakın bir yer ama daha sakin ve lokal kalan bir belde. Nerdeyse mükemmel bir yarım daire biçiminde olan koy boyunca uzanan uzun kumsalı ve denize inen çam ormanları ile bir doğa harikası. Son zamanlarda tercih edilen bir yer olsa da, halen tatillerinde sakinlik arayanlar için en iyi seçenek.

Gün boyu harika kumsalda ve küçük koylarında dinlenmek, güneşlenmek ve denize girmek dışında, hemen yakınlardaki Olympos antik kentini keşfedebilirsiniz. Biraz uzun ve virajlı bir yol olsa da Kymera Yanartaş’a bir gece turu yapabilirsiniz. Ayrıca tekne turlarını da planlarınıza eklemeyi unutmayın!

Adrasan, Antalya

 

Barhal Köyü, Yusufeli

Doğu Karadeniz yaylaları denilince hemen herkesin aklına haklı olarak Ayder Yaylası gelir. Ayder’in karşı hizasında Kaçkar dağlarının diğer tarafı olan güney yamaçlarında, Artvin ilinin Yusufeli ilçesine bağlı Barhal köyü -resmi ismi ile Beşparmak – gürül gürül Çoruh nehrine doğru dağlardan akan berrak sularıyla Barhal deresine sahip, İsviçre alplerine taş çıkartan doğal ve vahşi güzelliği olan yaylaları ve karlı dağ zirveleriyle dağları sahillere tercih edenler için sakin bir yer. İnşaatı devam etmekte olan Yusufeli barajı tamamlandığında, bu doğal güzelliği bir daha göremeye bilirsiniz.

 

Barhal Köyü, Yusufeli

Patara, Antalya

Patara uzun ve ince kumlu sahili ile bilinen bir yer. Sahili o kadar uzun ve kumlu ki, yer yer Sahra çölünü andıran kum tepeleri bile var. Sahilin yanı sıra halen kazı çalışmalarının devam ettiği kalıntıları ile de görülmeye değer. 1. dereceden arkeolojik sit alanı olduğundan, büyük beton yığını otellerin hışmından kurtulmuş bir yerdir.

Patara kalıntılarına ve sahiline varmadan Gelemiş Köyü’nü göreceksiniz. Küçük otel ve ev pansiyonları konaklama için ideal yerler. Yine köy içinde küçük restaurantlar ve market mevcuttur. Sahilde bir kafeler ve bir kumsal için temel alt yapılar da sezon boyunca hizmet veriyor.

 

Patara, Antalya

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu