Gündemİlçe Haberleri

BEKLENEN YOLDA BUGÜN TEMEL ATILIYOR

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde güneye açılan kapı Sındırgı – Akhisar yolunun temelleri atılıyor.
Yıllar önce projesi tamamlanan, Başbakan Binali Yıldırım’ın tersten geliş hikâyesi ile hız kazanan ve geçtiğimiz yıl tek etapta ihaleye çıkarılan yol için bugün AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hamza Dağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilecek.

2004 yılında AK Parti hükümetinin Balıkesir ilindeki ilk yol icraati de Sındırgı- Bigadiç arası ile gerçekleşmişti. Başbakan Binali Yıldırım’da 2015 yılında gerçekleştirdiği Sındırgı ilçe ziyaretinde Balıkesir – Sındırgı arasındaki yolun tamamlandığını belirterek Sındırgı – Akhisar karayolunun da en kısa zamanda yapılması için çalışmaların başlatılacağı müjdesini vermişti. Akhisar yolundaki çalışmalarında Sındırgı ilçesinden başlayacak olması tersten başlangıç hikayesini bir kez daha akıllara getirdi. İhalenin yapılması ve Orman İşletme Müdürlüğünün çalışmalarını tamamlayarak yer tesliminin gerçekleştirmesi ile birlikte müteahhit firma da 60 yakın iş makinesi ile yol yapım çalışmaları için hızlı bir başlangıç yaptı.

KANLI VİRAJ TARİHE KATRIŞIYOR

53 km’lik yol üzerinde bulunan Kertil’ in kanlı virajları da tarihe karışarak. 3 tırmanma şeritli ve güvenlik önlemleri arttırılacak yol çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yolun 10 km daha kısalması hedefleniyor.Vatandaşların özlemle beklediği Sındırgı – Akhisar karayolu termal turizm ile gelişmekte olan Sındırgı ilçesinin güneye açılan kapısını oluşturuyor. Yolun kullanışlı hale gelmesi ve dış pazara ulaşımın kolaylaşması da ilçe halkına önemli ölçüde katkı sağlayacak. Yol aynı zamanda Kütahya – Simav – Bigadiç bölgelerinden İzmir’e ulaşıma da katkı sağlayacak.

YENİ BİR HİKAYE BAŞLIYOR

İlçenin kaderini değiştirecek projelere imza atan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yol çalışmalarını yerinde inceleyerek “ Rabbime şükürler olsun. İlçemizin kaderini değiştirecek, vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak, kaybedilen değerleri geri kazandıracak çalışmaları bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın en büyük hayallerinden biri olan ve kimsenin yapılmasına ihtimal vermediği Sındırgı – Akhisar yolunda çalışmalar başladı. Bizler için gerçekten gurur verici bir hadise. Hikâyesi olan yolda yeni bir hikâye ile başlangıç yapıldı. Uzun uğraşlar sonucunda projesi tamamlanan bir türlü ihaleye çıkarılamayan yolun kaderi Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ilçemizi ziyareti ile değişti.

O zaman bakan olan başbakanımızın yol bozukmuş deyip ilçemize Balıkesir üzerinden gelmesi ile kendisine yönelttiğimiz “ Sayın bakanım siz bu yola bir gün katlanamıyorsunuz ama bu vatandaşlar 70 yıldan beri katlanıyor.” Cevabı ile vatandaşlarımız açısından bu yolun önemini vurgulamıştık. Kendileri de sağ olsun o zaman verdikleri sözü tutarak yolun ihalesinin gerçekleştirilmesini sağladı. Tabi başta Sındırgı’lı hemşerimiz AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, milletvekillerimiz ve geçmişten bu güne kadar ilçe teşkilatımızın da büyük gayretleri var. Şu an ilçemizde 6 ayrı müteahhit firma ile farklı nokta ve projelerle çalışmalar hızla devam ediyor.

DEVLET YATIRIMLARI İLE YOLLAR YOL OLUYOR

AK Parti hükümetinin Türkiye’de hizmet anlayışını değiştirmesi ve ülkemizi daha güçlü bir hale getirmesi ile hizmet yağmuru devam ediyor. Teşkilatımız, milletvekillerimiz, bakanlarımızın desteği ile devlet yatırımlarını ilçemize kazandırmaya devam ediyoruz. 2004 yılında da AK Parti hükümetimizin Balıkesir’deki ilk yol yatırımı da Sındırgı – Bigadiç arası ile ilçemize kazandırmıştık. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, başbakanımıza, milletvekillerimize, ilçe teşkilatımıza, bu zamana kadar emek harcayan, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hizmet aşkımız hiç bitmeyecek.

AK Parti Genel Başkan yardımcımız Hamza Dağ ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu’nun katılımı ile gerçekleştireceğimiz temel atma törenine tüm halkımızı bekliyoruz. “ dedi. Yol çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yol boyunca ağaçlandırma çalışmalarının da yapılacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu