Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemsinemaYaşam

Belgesel Arayışına Son

Bu yazı, kendini dizi/film dünyasından soyutlayıp belgesellere şans vermek isteyen kişiler için. Belgesel arayışına son! En başarılı belgeselleri sizin için derledik

 

Belgesel Arayışına Son

Belgesel arayışına son! Birbirinden farklı konularıyla başarılı belgeselleri sizin için derledik

The Man Who Climbed Everest 21 Times

Everest’i tırmanmak isteyen turistler uzun yıllardır tırmanışlarında Sherpa olarak adlandırılan yerel halktan yardım almaktadır. Sherpa’lar hem genetik olarak hem de pratiklerinden dolayı tırmanışa çok yatkın olsalar da büyük risk taşıyan bu işte her yıl hayatlarını riske atmaktadır. Ayrıca yaşadıkları bölgede başka iş imkanı olmadığı için de ellerinden gelen tek şey, çocuklarının iyi bir eğitim almasına uğraşarak onların bu kaderden kurtulmalarıdır.

Belgeseldeki çekimler ağzınızı açık bırakacak cinsten.

Belgesel Arayışına Son

The Price of Free

Nobel Barış Ödülü sahibi Kailash Satyarthi’nin Hindistan’daki kaçak çocuk işçiliğini bitirmeyi hedefleyen hayatını ve bu süreçte başından geçen aksiyon dolu olayları anlatmaktadır.

Belgesel Arayışına Son

Slavery in Nepal – Fighting for Freedom

Nepal’de yaşayan cahil ve fakir aileleri konu edinmektedir. Ayrıca bu ailelerin kız çocukları zengin ailelere satılarak köle gibi çalıştırılıp suistimal edilmektedir. Belgesel 6 yaşındakyen satılan Urmila Chaudhary‘nin bu geleneğin kaldırılması ve çocukların özgürlüğe kavuşması için baş koyduğu özgürlük savaşını konu almaktadır.

Belgesel Arayışına Son

A Life On Our Planet

90 Yaşındaki doğa tarihçisi David Attenborough hayatı boyunca insan ırkının Dünya’yı nasıl etkilediğini anlatmaktadır. Ayrıca verdiğimiz zararı nasıl giderebileceğimiz anlatılmaktadır. Doğa belgeseli tarzında, çok detaylı olmasa da bilgilendirici ve harekete geçirici bir belgeseldir.

David Attenborough: A Life On Our Planet - Earth To Humankind

Human Nature

CRISPR kelimesini duymadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. Bilimin başarabildiklerini bilim-kurgu ile ayırabilmek gerçekten her geçen gün zorlaşmaktadır. Ayrıca belgesel, genlerimiz ile oynamamıza imkan veren bu yöntemi çok net bir şekilde anlatmaktadır.

Human Nature - Stream: Jetzt Film Online Finden Und Anschauen

 

Ayrıca buraya da göz atabilirsiniz.

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu