Gündemİlçe Haberleri

Belgin Uygur’dan 18 Mart’ı Anma Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferleri'nin 109. Yıl Dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Belgin Uygur’dan 18 Mart’ı Anma Mesajı

Belgin Uygurdan 18 Marti Anma Mesaji 1
Belgin Uygur’Dan 18 Mart’I Anma Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“18 Mart Çanakkale Zaferi; 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek, tarihte ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ destanının yazıldığı, bağımsızlık mücadelesinin altın harflerle işlendiği şanlı, büyük bir destandır.

Bu şanlı destan Çanakkale’nin sularına, Conkbayırı’na, Anafartalar’a yazılmış; Yahya Çavuşlar, Kınalı Aliler, hemşehrimiz Koca Seyitler ve 57. Alayıyla dünyaya mal olmuştur. Bu destan; yavrularını, eşlerini, düğüne gönderir gibi şehadete gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.

18 Mart Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin en büyük destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda aziz milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir.

İlgili Makaleler

Bu zafer, tarihten silinerek yok sayılmak istenen bir milletin, vatanını, mevcudiyetini bedeli ne olursa olsun ödeyerek insanlık dersi vermesi yönüyle de tarihe mal olan hüzünlü bir tarih manzumesidir.

Çanakkale Muharebeleri günü kurtardığı gibi mazimize kahramanlığı, milletimize büyüklüğünü bir kere daha iade ederek Anadolu’yu aziz milletimiz için sonsuz vatan yapmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Haber: Bülten

Balıkesir 18 Mart Çanakkale Zaferini Böyle Kutlayacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu