Gündemİlçe Haberleri

BİGADİÇ BELEDİYESİ HALKIN YANINDA

Bigadiç’te ilçeye kazandırılması planlanan tüm projelerin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Bigadiç Belediyesi ekipleri ile, bir yandan halkın ihtiyaçlarına cevap verirken diğer yandan ilçeye kazandırılması için strat verilen hizmetlerdeki çalışmaları aralıksız yürütüyor.

“TÜM TEDBİRLER ALINDI”

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, korono virüsünün tüm dünyayı etkileyen bir virüs olduğunu belirterek Balıkesir’in Bigadiç ilçesi olarak halk sağlığı için Belediye’nin imkânlarının seferber edildiğini ve tedbirlerin alındığını söyledi.

“BİGADİÇ BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR”

Kamu Kurum ve kuruluşları, cadde ve sokaklar, parklar, bahçeler, araçlar, toplu kullanım alanları akla gelen her yer dezenfekte edildi diyen Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, özellikle kırsalda bulunan camilerimiz ve toplu kullanım alanlarında dezenfekte işleminin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin ikinci turlara geçtiklerini bildirdi. Merkezde de çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor dedi.

“TEDBİRLER ALINDI”

Başkan Avcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi paketini açıklamasının öneminin altını çizdiği konuşmasında halkımızın bizlerde yanlarında olacağız ve geçirdiğimiz bu zorlukları birlikte atlatacağız dedi. . Belediyeler eskiden İçişlerine bağlı idi ancak şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandı. Bakanlığımızdan gelen talimat doğrultusunda da bizim Belediyemizin mülkünde işletmeci olan kiracılarımızın faaliyetleri durdurulduğu an itibariyle kira bedelleri de donduruldu. Kira bedeli alınmayacak. Geçirdiğimiz günler elbette ki zor günler ancak bu günleri de atlatacağız ”şeklinde konuştu.

“VİRÜSÜ YOK ETME SÜRECİ”

Başkan Avcu, “ Açık Pazar yerimiz ciddi manada dezenfekte edildi. Ürün temizliğinden tutun, kişilerin kendi temizlik konusundaki hassasiyetleri ile bu süreci geçiriyoruz. Bizler halk için varız ve bu süreçte de su, elektrik gibi önemli ihtiyaçların eksikliğinin olmaması konusunda özel hassasiyet taşıyoruz Ben inanıyorum ki Bigadiçlimiz her konuda hassas ve duyarlı bu konuya da bu şekilde yaklaşıyor. Dünyada etkisi görülen ancak Ülkemizde daha önceden tedbiri alınabilen bir virüsü yok etme sürecini geçiriyoruz. En az zayiatla bu sürecin atlatılmasını diliyorum ”ifadelerine yer verdi. Avcu, “Bigadiç Belediyesi ekipleri 7/24 çalışıyor. Benim şahsımın telefonu bugüne dek hiç kapanmadı. Milletimin kafasında bir soru olursa arasınlar ancak içleri rahat olsun tüm imkanlara sahibiz. Bigadiç’te panik yaratacak bir durum yok. Pozitif çıkan bir hastada yok. Bu tip söylemlere inanmasınlar ve doğru kaynakları takip etsinler ”dedi.

ÇALIŞMALARI BİZZAT YERİNDE İNCELİYOR

Gece gündüz demeden Bigadiçimiz için çalışmaya devam ediyoruz diyen Başkan Avcu geçtiğimiz hafta itibarıyle Abacı mahallesi Gelin Sokak üzerine 3 katlı 45.000m2lik,içerisinde kapalı Pazar yeri, Belediye Hizmet Binası, otopark, cami ve bir çok sosyal donatının bulunacağı İnşaatımızda için ikinci kat beton atma işleminin de atıldığını belirtti. Öte yandan Özgören mahallesinde yapılan yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledik. Çalışan personelimizden bilgiler alarak, kolaylıklar diledik. Daha sonra TOKİ konutlarına ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan yol ve köprü çalışmalarını da takip ederek yerinde inceledik” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

“Bigadiç Devlet Hastanesi Hidroterapi merkezi ve FTR Ek hizmet Binasının İl Sağlık Müdürlüğünce 12 firmanın katılımıyla ihalesi gerçekleşen, yakın zaman içerisinde yapımına başlanacak olan Hidroterapi merkezi ve FTR Ek hizmet Binasının inşaatının yapılacağı alanda incelemelerde bulunduklarını belirten Başkan Avcu, çalışmalarımız sürüyor, Bigadiç’in geleceği için çalışmak bize şevk veriyor ben ekibime de çok teşekkür ediyorum. Halkımıza özverisi nedeniyle teşekkür ediyorum Çünkü ekiperimiz gece gündüz çalışarak ilçemizin dört bir yanını temizleyip dezenfekte etmeye devam ediyorlar. Bu süreçte vatandaşlarımızdan mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamalarını rica ettik Onlarda duyarlılıklarını sergiliyorlar. Hepimizin sağlığı için şimdi fedakârlık zamanı dedik. Bu noktada hassasiyet gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum. Hiç merak etmesinler biz buradayız. Ekiplerimiz onlar için dışarıda ve işler sürüyor ”açıklamasında bulundu.

BİGADİÇ’TE  KENDİ MASKELERİNİ ÜRETTİLER

Bigadiç’te BALMEK kurslarında öğrenim gören kursiyerler öğrendiklerini becerileriyle iş’e döktü. Maske diktiler. Maskeleri ise Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu kendi elleriyle çarşıda esnaf’a dağıttı. Maskeleri Bigadiç’te yapan kursiyerlere teşekkür eden Avcu “Bigadiç üreten bir ilçe” dedi. Kapalı Pazar yerinde kurulan meyve sebze pazarı öncesinde temizlik ve dezenfekte çalışmaları yapıldı ve daha sağlıklı ortamda alışveriş yapabilmesi için gerekli tedbirler alındı. Başkan Avcu, “ Koronavirüs’e karşı amansız bir mücadele yürütüyoruz. Bu virüs en çok yaşlıları ve kronik hastalığı bulunanları etkiliyor .Bu günlerde kuralları titizlikle uygulayıp, sadece resmi açıklamaları dinleyelim. Sabırlı ve metanetli olalım. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımız halkımızın güvenliği ve sağlığı için gece gündüz çalışıyor, bizlerde Bigadiç Belediyesi olarak ara vermeden ilçemizde tüm mahallelerimizde dezenfekte çalışmalarına devam ediyoruz. Edeceğiz.”dedi. Semra Aman Akyürek’in haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu