Gündemİlçe Haberleri

HIZIR ‘HASAN’ REİS

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Covid-19 (koronavirüs) salgını yaşadığımız bu günlerde, belediye bünyesinde kurduğu ekip ve iştiraki olan Algem aracılığı ile yetkili mercilere ve ilgili hatlara ulaşmakta sıkıntı yaşayan 65 yaş üstü insanlara adeta HIZIR gibi yetişiyor.

Önceki gün, Covid-19 (koronavirüs) salgını nedeni ile alınan tedbirler çerçevesinde, 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen sokağa çıkma sınırlaması nedeni ile sokağa çıkamayan 72 yaşında ki Nefise Kılıç, Kart ve internet bankacalığını kullanamadığı için maaşını alamayıp ihtiyaçlarını giderme sorunu yaşadı.

Balıkesir Valiliğince “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturulduğundan ve bu tür ihtiyaçlar için yönlendirilen 112 hattından bihaber olan Kılıç, 155 ve 156’yı arayarak yardım talebinde bulundu. Ancak bu aramalarda kendisine verilen telefon numarasına ulaşamayınca çaresizlik ve üzüntü yaşayan Kılıç’ın yardımına Altıeylül Belediye Başkanı (kendisinin deyimi ile Hızır Hasan Reis)  yetişti.

Başkan Avcı’nın talimatı ile Nefise Kılıç’ın adresine hemen ulaşan Algem görevlileri Kılıç’ın acil ihtiyaçlarını anında gidererek, maaşını alabilmesi için Valilik bünyesinde kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” ve buraya başvurmak için kurulan 112 hattı konusunda bilgilendirdi.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu