Gündem

BİGADİÇ’İN KÜLTÜREL MİRASI

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, şifalı suyuyla ünlü Hisarköy Termal Tesislerin üst bölgesine yapılacak alanların, ilçenin turizm potansiyelini ortaya çıkaracağını söyledi. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çalt ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Yağcılar bucağının batısında Bigadiç’in 18 km doğusunda bulunan Hisarköy’ün dünyaca ünlü kaplıcaları her yıl yüzlerce misafiri konuk ediyor. Kaplıcanın suları romatizma, hazımsızlık ve daha pek çok hastalığa şifa sağlarken, sağlık turizmi için de en çok tercih edilen bölgelerden oluyor. Hisarköy Termal Tesislerinin turizm potansiyelini arttırmak için çalışmalarını sürdüren Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çalt ile beraber, Hisarköy çevresine yapılacak olan yürüyüş yolu ve seyir tepesi’nde incelemelerde bulundular. Yapılan inceleme çalışmasına Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Akgün, Fen İşleri Müdürü Ahmet Gürol Yıldız ile Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Ramazan Akbaş katıldı.

‘‘SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNCÜ’’

Bigadiç’te sağlık turizminin giderek ön plana çıktığını söyleyen Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ‘‘İlçemizde bulunan Hisarköy Termal Tesislerini turizme kazandırdık. Türkiye’nin en sıcak sularının bulunduğu kaplıcamıza her yıl yüzlerce misafir geliyor. Biz bu potansiyeli arttırmak için Hisarköy’ün çevresinde seyir tepesi, mesire alanı ve yürüyüş yolunun temellerini attık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile birlikte bu alanda incelemelerde bulunduk. Çalışmaları kısa süre içinde bitirmeyi hedefliyoruz’’ dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu