GündemBedia UçakKöşe Yazıları

BİLİM BİR RÜZGAR TOPU GİBİ REVAÇTA

BİLİM BİR RÜZGAR TOPU GİBİ REVAÇTA

 

Bilim veyahut ilim dediğimizde akan suyu durdurur dedirten bir ciddiyet hissediyoruz öyle değil mi? Bilim, günümüzde en çok kullanılan ve en çok itibar edilen kavramlardan biri. Modern yaşamında en güçlü referans noktalarından.

 

Bilim, insanın kendisi, yaşadığı evren ve toplumla ilgili hakikate ulaşma çabası. Geçmişte olduğu gibi bugünümüzde ve yarınlarımızda önemli bir ışığın kapısı bilim. Dünya’ya baktığımızda bilim bütün toplumlarda var olan bir hareketlilik, etkinlik. Gerek tarihsel süreçteki bilim anlayışı gerekse modern bilimi toplumsal bağlamından ayırmak mümkün değil.

Hani bir söz var İlim Çinde’de olsa gidip alınız diye. İlim elde edebilmek, bilgi öğrenebilmek, insanı daha üstün ve daha mutlu yapacak her türlü gelişmeyi takip edebilmek için, zamanınızı, imkanınızı harcamaktan korkmayınız ve hiçbir zorluktan çekinmeyiniz, anlamında güzel bir söz.

Bu konuda bir hadis diyerek  rivayet edenlerden biri Beyhakî’dir diyor google’deki çeşitli kaynaklarda. Hadisin rivayet zincirlerinden biride şöyledir diyor;

“Beyhakî – Ebu Muhammed el-Asbahanî – Ebu Said b. Ziyad – Cafer b. Âmir el-Askerî – Hasan b. Atıye – Ebu Âtıke – Enes b. Malik –  Resulullah (a.s.m)”.

Hadisin tamamı -mealen- şöyledir: “İlim Çin’de de olsa ona tâlip olun. Çünkü ilim her Müslümana farzdır.” (Beyhakî, Şuabu’l-İman-Beyrut, 1410, 2/253).

Özetle bugün bilginin,araştırmanın,öğrenme ve tüm yetilerin birleşimi ve  ileriki aşamaları yeni buluşları geçmişte olduğu gibi geleceğe sürüklenen bir rüzgar topu gibi hala revaçta bir konu.Nereden Nereye…Bugünde böyle dedirten bir yazımla sizlerleydim.Çeşitlilik arz eden her konuda sizlerle olan birlikteliğime vesile olan gazetem Merhaba’ya ve sizlere çok teşekkür ediyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu