Gündem

Bir Bulut Düşünün

Bulutun içi beyaz dışı beyaz, uçak ağırlığında ya da bir tüy kadar hafif.

Şimdi bir bulut düşünün, bu bulut bizi gökyüzündeki Troposfer katmanında dünyanın en güzel yolculuğunu sunacak.

 

Bir Bulut Düşünün.. Bulutumuzun rengi sarı, yeşil ya da pembe olabilir, şimdi dünyanın yeryüzü ve gökyüzü arasındaki katmanlardan en çok hava olayları gerçekleşen katmanlardan bir tanesindeyiz. Bu arada troposfer bildiğim kadarı ile 8 ile 14 kilometre arasında bir kalınlığa da sahip.  Düşünsenize bu katmanda soluduğumuz hava ve gökyüzündeki bulutlar var.  Bulutlara geri dönecek olursak, yerin genel yüzeyinden oldukça yüksek bir yükseklikte, havada yüzen yoğunlaştırılmış sulu buhar kütlesi. “Şöyle sorabilirsiniz: “Bulutlar sulu buharsa ve buharın ağırlığı varsa, neden üzerime düşmüyor?” Gerçek şu ki, bulutların ağırlığı vardır, hatta tonlarca… Ve bazen sis çöktüğünde üzerinize “düşerler”.

Bir Bulut Düşünün

Biliyor musunuz? Bir bulut tonlarca ağırlığa sahip olsa bile üzerinize düşmez çünkü oluşumundan sorumlu olan yükselen hava, bulutun havada süzülmesini sağlar. Bulutun altındaki hava buluttan daha yoğun olduğundan bulut, kara yüzeyine yakın daha yoğun havanın üzerinde yüzer.

Bir bulut düşünün o kadar inanılmaz ki hava soğuduğunda bulutların içindeki su buharlaşır. Tıpkı tencerede bir şeyi kaynattıktan sonra üzerinde gördüğünüz çıkan su gibi. Öyle bir bulut düşünün ki bu sizin bulutunuz. Gökyüzünde bembeyaz süzülen bir bulut.

..Bir Bulut Düşünün… Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu