Köşe YazılarıNursima AKYÜREK

Sosyal Medya Benlik Algısını Nasıl Etkiler?

Kendini Algılama, basitçe kendinizi nasıl gördüğünüzdür ve bu, sosyal medyadaki gerçekçi olmayan fikirlerden kolayca etkilenebilir.

 

Sosyal medya gençlerin benlik algısını nasıl etkiler?

Sosyal Medya Benlik Algısını Nasıl Etkiler?… Kuşkusuz sosyal medya, kişinin benlik algısını ve ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bunun nedeni, kendimizi, nasıl görünmemiz gerektiğine inandığımız, sosyal medyadaki gerçekçi olmayan görüntülerle karşılaştırmamızdır. Bu daha sonra görünüşümüz ve kendi algımızla ilgili memnuniyetsizliğe yol açar.

Kendinizi sosyal medyada başkalarıyla karşılaştırmak, istemeden edindiğiniz bir alışkanlık haline gelmiş olur. Ancak, ruh sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Neden sosyal medyada karşılaştırma yapmaktan kaçınmalısınız?
  • Sosyal medyada gördükleriniz gerçek değil. Görüntüler gerçekleşir. Dahası, sahnede olur. Bu nedenle kendinizi gerçek olmayan bir şeyle karşılaştırmayın.
  • Hayatlarında neler olup bittiğini asla bilemezsiniz. Beden imajından ve dış görünüşünden memnun olduğunu düşündüğünüz kişi gerçekte olmaz.
  • Sadece ilerlemenizi durduracaktır. Başkalarının hayatlarına odaklanarak enerjinizi boşa harcamayın.
Sosyal medya ile sağlıklı bir ilişki nasıl kurulur?

Kendinizi gerçekçi olmayan mükemmellik fikirleriyle karşılaştırmak zorunda kalmadan sizi sosyal medyayla sağlıklı bir ilişkiye götüren bazı yollara bir göz atın:

Kendinizi sık sık karşılaştırdığınız sosyal platformlardaki hesapları takip etmeyi bırakarak karşılaştırma düşüncelerinizi tetiklediğini bildiğiniz resimlere bakmaktan kaçının.

Sosyal medyada daha az zaman geçirmeye çalışın. Bunu zor buluyorsanız, uygulamaları telefonunuzdan kaldırın, böylece oturum açmak o kadar kolay olmaz.

Neden karşılaştırmalar yaptığınızı anlamaya çalışın çünkü öyle görünmek sizi mutlu etmeyecektir.

En önemlisi, kendinize odaklanın!

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu