Bedia UçakKöşe Yazıları

Zencefil Kökü Soğuk Demsiz Çay

Merhaba sevgili okuyucularım, bugün zencefil kökü çayı yapacağız. Taze zencefil kökü ile yapıldığında, mağazadan satın alınan poşet çaydan demlenen zencefil çayından çok daha lezzetli.

Zencefil çayına bazen zencefil suyu da deriz. Oldukça basit, taze zencefil ile doldurulmuş sıcak su, taze zencefil baharatlı olabilir. Bu nedenle kullandığınız zencefil miktarıyla oynayın veya daha baharatlı bir çay istiyorsanız zencefili daha uzun süre demleyin. Zencefili dengelemek için biraz taze limon suyu ve baldan gelen tatlı bir dokunuş. Bu bileşenlerin her ikisi de isteğe bağlıdır ve zevkinize göre eklenebilir.

Çay Yapmadan Önce Zencefilin Soyulması Gerekir mi?

Zencefil kökü soymak gerekli değildir ve kişisel tercih meselesidir. Pek çok insan, özellikle zencefil çayı gibi bir tarif için tüketilmediğinde kökü asla soymaz. Diğerleri daha eski kökleri soymayı ve daha genç kökleri sağlam bırakmayı tercih eder. Kabuğu bırakmayı seçerseniz, herhangi bir kiri veya pisliği temizlemek için kökü iyice duruladığınızdan ve ovaladığınızdan emin olun. Mükemmel zencefil çayının sırrı, lezzeti ortaya çıkarmak için uzun süre kaynatılan çok sayıda taze zencefildir. Gerçekten aşırıya kaçamazsınız. Bu yüzden istediğiniz kadar zencefil eklemekten çekinmeyin ve istediğiniz kadar kaynamaya devam edin.

Toplu Zencefil Çayı

Hafta boyunca çay için, tarifi ikiye veya üçe katlayarak büyük bir parti yapın. Çayı buzdolabında kapalı bir kapta saklayın. En taze tat için soğuk olarak için veya bir hafta içinde her seferinde bir fincan ısıtın.

Zencefil Çayının Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Birçok insan için zencefil çayı, zencefil kökünün faydalarından yararlanmanın favori bir yoludur. Zencefil, geleneksel tıpta uzun süredir, özellikle mide rahatsızlığı, mide bulantısı ve kabızlığın giderilmesi gibi şeyler için sindirime yardımcı olarak bir rol oynamıştır. Zencefil ayrıca antiinflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir. 1 Araştırmacılar, çeşitli hastalıklar için olası faydalarına bakmaya devam ediyor. Zencefil çayı içmenin çok az yan etkisi olsa da, bunu doktorunuzla tartışmak her zaman iyi bir fikirdir.

İçindekiler

2 yemek kaşığı taze zencefil kökü (yaklaşık 2 inç)

4 su bardağı su

1 yemek kaşığı taze misket limonu veya limon suyu (1/2 misket limonu veya limon suyu), isteğe bağlı

1 ila 2 yemek kaşığı bal , tatmak için

Malzemeleri toplayın.

Zencefil kökü çayı malzemeleri toplandı

Yüzey alanını en üst düzeye çıkarmak için taze zencefili soyup ince dilimleyerek hazırlayın. Bu, çok lezzetli bir zencefil çayı yapmanıza yardımcı olacaktır. Zencefil kökü mermer bir arka plan üzerinde madeni paralara dilimlenmiş 1 1/4-litrelik bir tencereye su ve zencefili ekleyin ve en az 10 dakika kaynatın. Daha güçlü ve daha keskin bir çay için 20 dakika veya daha fazla kaynatın. Daha fazla zencefil dilimi kullanın.  Çay için bir tencerede dilimlenmiş zencefil ve suyu Ateşten alın. Ardından, süzün ve tatmak için limon suyu ve bal ekleyin.  Tencere, bal ve limon suyunun yanında bardaklarda zencefil çayı

Artıklar ve Depolama

Artık zencefil kökünüz varsa, daha sonra kullanmak üzere dondurabilirsiniz .

Kalan zencefil çayını bir hafta içinde tüketin ve buzdolabında hava geçirmez bir kapta veya şişede saklayın.

Zencefil çayını saklarken bir miktar tortu oluştuğunu fark edebilirsiniz. Süzülmüş zencefilden gelen parçacıkların çökmesi yaygındır ve içilmesi güvenlidir. Bunu önlemek için çayı bir veya iki kat tülbentten süzün.

Afiyet olsun

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu