Balıkesir Son Dakika HaberleriSiyaset

Burak Dalgın Sağlık’ta 2024 Bütçesine Dikkat Çekti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın Bandırma’da Devlet Hastanesi bütçesine dikkat çekti. Kapasite sıkıntıları yaşandığının altını çizen Dalgın, ihtiyaçların karşılanamadığına değindi.

Burak Dalgın Sağlık’ta 2024 Bütçesine Dikkat Çekti

Milletvekili Dalgin Hastaneleri Yenilemek Makam Araci Almaktan Daha Onemli 1

Bakan Koca’ya Önerge Sundu

Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, sağlık bakanı Fahrettin Koca’ya bir soru önergesi sundu. Yanıtlanması istemiyle verilen önergede, Bandırma ve çevre ilçelerin ihtiyacı göz önünde bulundurularak, bölgeye yeni bir hastane inşa edilmesi planlanmakta mıdır? Yakında TBMM’ye sunulacak olan 2024 bütçesinde bu konuda ne kadarlık bir ödenek ayrılması düşünülmektedir? ”diye sordu.

Depreme Dayanıklılık Çalışması Var Mı?

Bandırma Devlet Hastanesi ve çevre ilçelerdeki hastane ve sağlık ocaklarının depreme dayanıklılıkları ve kapasite yeterliliklerine ilişkin bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonuçları nelerdir? Mevcut Hastanenin bulunduğu konumun şehir merkezine uzaklığı ve ulaşım sıkıntısı dikkate alındığında; Bandırma şehir merkezinde acil polikliniklerinin yer aldığı bir sağlık merkezi kurulması planlanmakta mıdır?

Makam Aracı Yerine Hastaneleri Yenilemek Önemli

Kapasitesi yetersiz, depreme dayanıksız hastanelerimizi yenilemek, makam aracı almaktan daha önemli diyen Dalgın, Bandırma, Erdek, Manyas ve Gönen’e hizmet veren yeni Bandırma Devlet Hastanesini bütçede görmek istediklerini söyledi.

Haber: Muhammed Can Akyürek // Milletvekili Dalgın: ‘Hastaneleri yenilemek makam aracı almaktan daha önemli’

Ayrıca bu haber ilginizi çekebilir ; DEVA Partili Dalgın Arıcılık Sektörüne Dikkat Çekti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu