Balıkesir Son Dakika Haberleriİlçe Haberleri

Burhaniye Belediyesi’nden 159 Sokak Hayvanına Yeni Yuva

Bu yıl içerisinde, 101 yetişkin ve 58 yavru sokak hayvanı, merkezin sahiplendirme programı kapsamında yeni ailelere kavuşturuldu.

Burhaniye Belediyesi’nden 159 Sokak Hayvanına Yeni Yuva

Burhaniye Belediyesi, Alida Nedim Erarslan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 2023 yılında gerçekleştirilen başarılı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Bu yıl içerisinde, 101 yetişkin ve 58 yavru sokak hayvanı, merkezin sahiplendirme programı kapsamında yeni ailelere kavuşturuldu. Ancak, sahiplendirilemeyen bazı hayvanlar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince alındıkları ortama bırakılmak durumunda kalıyor.

Merkez, 1280 metrekarelik kapalı alana sahip olup, ameliyathane, muayene ve bakım odalarıyla donatılmış durumda. Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Barış Hakan, veteriner hekimler ve uzman personel tarafından yürütülen çalışmaların hayvanların tedavisi, kısırlaştırılması, bakımı, küpe uygulaması ve aşılamasını içerdiğini belirtti.

Burhaniye Belediyesi'Nden 159 Sokak Hayvanına Yeni Yuva

Hakan, “İlçemizde bulunan Alida Nedim Erarslan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hayvanlara yönelik bakım ve sahiplendirme çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Ancak, maalesef sahiplendirilemeyen hayvanlar için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde belirlenen prosedürleri takip etmek zorundayız” dedi.

Merkezi ziyaret eden vatandaşlar,

Hafta içi 14.00 ile 16.00 saatleri arasında can dostlarını sahiplenme imkanına sahip. Sağlık İşleri Müdürü Barış Hakan, Burhaniye halkını merkezi ziyaret etmeye ve sokak hayvanlarına sıcak yuvalar sağlamaya davet etti. Hakan, “Doğaya ve hayvanlara olan hassasiyetimizi devam ettiriyor, hayvan dostlarımızı sahiplenmeye olan ilginizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Burhaniye Belediyesi'Nden 159 Sokak Hayvanına Yeni Yuva

 

Kaynak: Haber Merkezi

Başkan Deveciler ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel Genel Merkezde Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu