İlçe Haberleri

Burhaniye’de Akaryakıt İstasyonunda Kadınlar İşbaşında

Burhaniye'de bir akaryakıt istasyonunda, genellikle erkeklerin yaptığı pompacılık işine kadınlar da el attı.

Burhaniye’de Akaryakıt İstasyonunda Kadınlar İşbaşında

Burhaniye’de bir akaryakıt istasyonunda, genellikle erkeklerin yaptığı pompacılık işine kadınlar da el attı. Sanayi Sitesi yanındaki istasyonda yaklaşık 6 yıldır görev yapan kadınlar, hem akaryakıt verirken hem de araçların camlarını silecekleri bir çalışma anlayışıyla dikkat çekiyor. İstasyondaki 10 çalışandan 6’sının kadın olması, kadınların bu alandaki başarısını gösteriyor.

2 çocuk annesi Ayşe Tufan, 3 aydır bu mesleği severek yaptığını belirterek, “İşimi severek yapıyorum. Zaten çok merak ettiğim bir işti. Bayanlar da yapabileceği bir iş olduğunu düşündüm. Bayanlar isteyip inandıktan sonra yapamayacağı bir iş yoktur” ifadelerini kullandı. Diğer çalışanlardan Nesibe Bulgaz da bir aydır işe başladığını ve işini severek yaptığını vurgulayarak, “Her bayanın deneyebileceği çalışabileceği bir yer olduğunu düşünüyorum. Gayet güzel bir meslek” dedi.

Burhaniye’de Akaryakıt İstasyonunda Kadınlar İşbaşında

İşletme sahibi Ahmet Uysal, 6 kadın çalışanın pompa, market ve muhasebe bölümlerinde görev aldığını ve hepsinin işlerini dört dörtlük yaptığını belirterek, “Kadın gücüne desteğimiz sonsuz. Hepsinin çalışmasından memnunuz. Kadınlar, erkeklerden daha iyi çalışıyor diyebilirim” şeklinde konuştu.

 

Seren Çiftçi

Burhaniye MYO’dan büyüklerimize müzik ziyafeti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu