İlçe Haberleri

Burhaniye’de Ödüller Sahiplerini Buldu

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Körfezin İncisi Burhaniye fotoğraf yarışması, jürinin değerlendirmesi sonucunda ödüllerin sahiplerini buldu.

Burhaniye’de Ödüller Sahiplerini Buldu

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Körfezin İncisi Burhaniye fotoğraf yarışması, jürinin değerlendirmesi sonucunda ödüllerin sahiplerini buldu. Bu kültürel etkinlik, Burhaniye Belediyesi’nin sanata ve sanatçılara verdiği destekleri ve vatandaşları bir araya getiren faaliyetleriyle dikkat çekiyor.

Yarışmada birinciliği Kocaeli’den katılan Murat Ibranoğlu, ikinciliği Bursa’dan Serdar Kıran, üçüncülüğü Balıkesir’den Nesrin Saltık elde etti. İzmir’den Şeref Baykal ve İstanbul’dan Ekrem Kalkan ise mansiyon ödüllerini kazanırken, Burhaniye Belediyesi Özel Ödülü’nü Bursa’dan Şevki Karaca aldı.

Burhaniye'De Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışmaya Türkiye genelinden 155 kişi, toplamda yaklaşık 600 fotoğraf ile yoğun bir katılım sağladı. Jüride, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Fotoğraf Bölüm Başkanı Emre İkizler, Prof. Dr. Osman Ürper ve Küratör Merih Akoğlu gibi uzman akademisyenler yer aldı.

Seçim aşamasında teknik şartlara uymayan fotoğraflar ilk aşamada elenirken, ardından fotoğraf sahiplerinin isimleri gizlenerek online puanlama yapıldı. Son olarak, seçici kurul, yarışmacı isimlerinin görünmediği fotoğrafları değerlendirerek kazananları belirledi.

Burhaniye'De Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışmanın kapanışı 12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşti ve yapılan toplantıda ek olarak 30 fotoğrafın sergilemeye değer bulunduğu açıklandı. Ödül töreni, Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenecek, dereceye giren fotoğrafların sergisi de festival alanında ziyaretçilere sunulacak.

Burhaniye'De Ödüller Sahiplerini Buldu

 

 

Haber Merkezi

‘Geleceğin Genç Liderleri’ Kampı Düzenlendi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu