Tarihİlçe Haberleri

Burhaniye’de Şehrin Hafızası Canlanıyor

Burhaniye'de, geçmişe ışık tutan önemli bir kurum olan Kent Arşivi'nin kapıları 9 yıl sonra tekrar açılıyor. Şehrin tarihi ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktarma amacı güden Kent Arşivi, toplumun hizmetine sunulmak üzere canlandırılıyor.

Burhaniye’de Şehrin Hafızası Canlanıyor

Burhaniyede Sehrin Hafizasi Canlaniyor 1

Arşiv Sorumlusu Bilgi Verdi

Kent Arşivi’nin tekrar açılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, değerli belge ve dokümanların yeniden toparlanması süreci hızla ilerliyor. Arşiv sorumlusu Ender Kurt, yürütülen çalışmaları ve arşivde yer alacak belgelere dair bilgileri paylaştı.

Kent Arşivini Herkes Kullanabilecek

Kurt, Kent Arşivi’ne ait evrakların titizlikle toparlandığını ifade ederek, şunları söyledi: “Burhaniye’nin tarihi derinliklerine ışık tutacak pek çok önemli belgeyi Kent Arşivi’nde buluşturuyoruz. İlk gazetelerden eski fotoğraflara, Osmanlıca belgelerden şehriye sicillerine ve vakıf kayıtlarına kadar geniş bir yelpazede belgeye ulaştık. Kent Arşivimizi kullanmak isteyen herkesi aramıza bekliyoruz. Ayrıca, elinde değerli belge bulunan vatandaşlarımızın da bize ulaşmalarını rica ediyoruz.”

“Herkesi Kent Arşivi’ni keşfetmeye davet ediyoruz”

Kent Arşivi’nin yeniden faaliyete geçmesinin, şehrin hafızasını canlandıracağını vurgulayan Kurt, “Kent Arşivi, buranın geçmişini geleceğe taşıyacak önemli bir bellek olacak. Geçmişin izlerini sürmek ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak isteyen herkesi Kent Arşivi’ni keşfetmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: İHA

Kültür Turunda Balıkesirli Kadınlar Tarihin Derinliklerine İndi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu