Gündemİlçe Haberleri

Burhaniye’de Sokak Hayvanları Unutulmuyor

Burhaniye’de Sokak Hayvanları Unutulmuyor

Sert kış şartları ve sokağa çıkma kısıtlamasıyla aç kalan sokak hayvanları Burhaniye Belediye ekiplerince düzenli olarak besleniyor.

SAĞLIK İŞLERİ EKİPLERİ BESLİYOR

Korona virüsüyle mücadele ve önleme çalışmaları kapsamında sadece insan yaşamı değil hayvanların da yaşamlarını korumak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Burhaniye Belediyesi Sağlık İşlerine bağlı ekipler kış aylarının sert etkisiyle yaşam mücadelesi veren hayvanları düzenli olarak besliyor. Covid-19 virüsüne karşı alınan son tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağının da etkisiyle birlikte, kafe ve restoranların da kapatılması sonucu sokakta yaşayan hayvanlar açlıkla mücadele etmeye başladı.

HASTALIKLARI DA TEDAVİ EDİLİYOR

Sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılamak için çalışmalar yapan Burhaniye Belediyesi sokağa çıkma yasaklarında hayvanların mama ve su ihtiyaçlarını karşılıyor. Burhaniye Belediyesi Alida Nedim Erarslan Sokak Hayvanları Bakımevinde kurulan ekiplerce periyodik olarak beslenen can dostların, ayrıca beslenme sırasında tespit edilen yara ve diğer hastalıklarıyla ilgili de anında tedavileri yapılıyor.

“DÜZENLİ OLARAK BESLENİYORLAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Sert kış şartlarına bir de sokağa çıkma kısıtlaması ve kafe, restoranların kapatılması eklenince sokakta yaşayan hayvan dostlarımız mağdur olarak hayatta kalma mücadelesi vermeye çalışıyorlar. Belediye olarak özel kurduğumuz besleme ekibimiz, sokakta yaşayan hayvanlarımıza yönelik gerekli besleme olanaklarını düzenli olarak sağlıyor. Bu süreçte sağlık problemi yaşayan hayvanlarımızın da tedavileriyle alakalı ivedilikle müdahaleler uzman ekiplerimizce yapılıyor” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu