Gündemİlçe Haberleri

Burhaniyeli Gençler Karadağ’da

Burhaniyeli Gençler Karadağ’da. Burhaniye ilçesinde, 14 liseli genç  Karadağ devletine gitti. Yaz okulu ve dil kursuna Karadağ’da katılım gösterdiler.

 

Burhaniyeli Gençler Karadağ'Da

 

Burhaniyeli Gençler Karadağ’da. Karadağ Göçmenleri Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen Karadağ gezisine katılan gençler, önemli devlet kurumlarına da ziyaretler yaptı.

 

Burhaniyeli Gençler Karadağ'da

 

10 Gün Karadağ

Burhaniye’de 14 genç, Karadağ Göçmenleri Derneği Başkanı Adil Özuzun’un rehberliğinde Karadağ’a gitti. İHA’ya konuşan Burhaniye Karadağ Göçmenleri Derneği Başkanı Adil Özuzun gezinin 10 gün devam edeceğini iletti.

 

Burhaniyeli Gençler Karadağ'Da

 

“Unutulmaz bir gezi “

Başkan Özuzun “Burhaniyeli gençlerimizle birlikte Karadağ’daki kampa katıldık. Türkiye Karadağ Podgorista Büyükelçisi Barış Kalkavan bizleri kabul etti. Ayrıca, 2.Karadağ Devlet Kurumu olan Uprava Diasporayı da ziyaret ettik. Kurum Müdürü Arben Jakupi bizi çok iyi karşıladı. Karadağ İçişleri Bakanlığı da ziyaret ettik. İçişleri Bakanı Filip Adzic ile de görüşme şansımız oldu. Şu anda kamp alanındayız. Allah kısmet ederse 30 Temmuzda yurda döneceğiz. Bizim için ve gençlerimiz için unutulmaz bir gezi oldu” dedi.

Burhaniye Hakkında

İlçe yüzölçümünün yaklaşık olarak 1/3 i düzlüklerden oluşur. Bu düzlüklere ‘Burhaniye Ovası’ adı verilir. Tepeliklerle kıyı çizgisi arasında yer alan Burhaniye Ovası doğuya doğru biraz genişler ve en geniş yerinde 12 km’yi bulur. Uzunluğu ise 20 km kadardır. Burhaniye Ovası adı verilen düzlükler yapısal olarak iki ana kökene dayanır. Bunlar orta ve doğu kesimlerde Havran ve Karınca çaylarının getirdiği alüvyon malzemeden oluşmuşlardır. Batı kesimdeki düzlüklerin kökeni yataya yakın veya hafif ondülasyonlu Neojen katmanlarıdır. Bir kıyı ovası niteliğinde olan Burhaniye Ovası alüvyon kesimlerinde kumsallar, katmanlardan oluşan kesimlerinde alçak falezler oluşturur. Ayrıca tepelik alanların eteğinde 100 m yükseltiye kadar batıya doğru hafif eğimli bir düzlük olarak devam eder.

Burhaniye Ovası gerek eğim durumu, gerekse verimli toprak varlığı zengin yeraltı ve yüzeysel su varlığı ve elverişli iklim şartları ile Türkiye’nin en verimli ovaları arasında yer alır. Doğu kesimi sebze meyve yetiştirilen alanlarla orta ve batı kesimleri ile zeytinliklerle kaplıdır. Burhaniye, Çoruk, Börezli, Kızıklı, Şarköy, Bahadınlı, Şahinler, Hisar, Taylıeli gibi köyler bu jeomorfolojik birim üzerinde yer alan başlıca yerleşmelerdir. İlçenin ekonomik varlığının yarısından çoğu ovalık kesimdedir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Burhaniye 4 . Kitap Fuarı'nda Görkemli Kapanış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu